Julekalender 2019, Luke 22- Ine Hoem

Pressefoto
I dag er det Ine Hoem som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Freedumb.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det.

Ine Hoem har trolig en av Norges vakreste stemmer. Med fortryllende tekster og inspirasjon fra både jazz og elektronisk popmusikk har hun sunget seg inn i hjertet til mange. Hoems gjennombrudd kom i 2015 med albumet Angerville, og låta «This Year». Hennes andre album Moonbird, produsert i samarbeid med Tobias Fröberg, resulterte i supportjobb på turné med Veronica Maggio. På nyåret slipper Hoem sitt tredje album, Hundre dager. Dette blir hennes første album på norsk. Tre av låtene, «Blinkende Bergen», «Hundre dager» og «Hva hadde skjedd da», kan du høre allerede nå.

I følge Ine selv handler «Hundre dager» om den fineste og mest altoppslukende perioden i hennes liv, det å bli mamma for første gang. De første hundre dagene som mor var søvnløse og alt stod stille, men ideene og kreativiteten stoppet ikke opp. Hoem synger «Hundre dager, tusen øyeblikk av lykke, livets grunn. Hundre dager, et sekund.» i låta «Hundre dager». Hør den her:

Første gang på norsk

Dette er første gang vi får høre Ine Hoem synge egne låter på norsk, og det er forfriskende! Ine forteller at hun flere ganger har blitt spurt når hun skulle begynne å synge på norsk. Til det har hun alltid svart at hun skulle starte når hun ble voksen. Ideene til de nye norske sangene kom i ammetåka etter å ha fått sitt første barn. Hoem beskriver låtene som dagbok-aktige, og synes det passet best på norsk. Hun forteller at det på mange måter var enklere å skrive på norsk, men legger ikke skjul på at hun aldri har måttet jobbe så mye med tekstene før.

Hoem er datter av den kjente norske forfatteren Edvard Hoem, og vokste opp på Grünerløkka i Oslo. Med en slik kulturell bakgrunn var det kanskje ikke uventet at Ine selv skulle trå inn i det norske kulturlivet. I 2009 ble hun uteksaminert fra jazzlinja ved Institutt for musikk på NTNU i Trondheim, hvor hun nå er ambassadør for livstid. I tillegg til egen karriere har hun vært vokalist for bandet Pelbo, som ble spellemannominert i 2010. Under følger svarene fra låtskriver og popartist Ine Hoem.

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år? 

Det viktigste er at jeg har gjort er å få ferdig en plate, Hundre dager, min første på norsk som kommer neste år.

– Det viktigste er at jeg har gjort er å få ferdig en plate, Hundre dager, min første på norsk som kommer neste år.

 Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?  

– Ville bare henta inn de artistene jeg elsker, men aldri har sett live, fra hele livet mitt: Alanis Morissette, Celine Dion, Bon Iver, Adele, Nancy Wilson, Joni Mitchell og hologram av Prince som synger alle hitsene sine.

 Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– Tror jeg ville prøvd å hatt det gøy og kost meg… så kanskje Backstreet Boys – «Backstreets Back».

 Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– «What a wonderful world» – Louis Armstrong.

 Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Samü.

 Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

Hyllestkonserten til faren min Edvard Hoem på Moldejazz: utsolgt Bjørnsonhuset med orkester.

– Hyllestkonserten til faren min Edvard Hoem på Moldejazz: utsolgt Bjørnsonhuset med orkester.

 Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Polka-Bjørn og Kleine-Heine.

 Årets beste publikum?

– De på Grefsenkollen 16.oktober.

 Hva er årets låt for deg?

– Synes «Bror» av Bendik er årets poplåt.

Spørsmål fra Freedumb: Hvilken artist/band inspirerte deg til å skrive musikk.

– BJØRK og Wildbirds and Peacedrums

Ine Hoems spørsmål til annen artist denne julekalenderen: «Om du skulle gjort en duett med noen, hvem som helst,  hvem skulle det vært og hva slags låt ville dere sunget»? (Hvem som fikk spørsmålet kan du lese om i luke 20)

Hva er din spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*