Julekalender 2019, Luke 21 – DJ Lente

Foto: Heine Dlovsnej
I dag er det DJ – Lente som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Ane Bjerkan.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det.

Må si det har vært spennende å se hvordan det elektroniske klubblivet har vokst i Oslo de siste årene. Fra å grave seg ned i bortgjemt terreng til å komme mer og mer frem til alle andre. I motsetning til tidligere er det også enda flere Dj-er som velger å utgi materialet sitt.

Det svenske venneparet Dj Lente og Crussen er det perfekte tilskudd innen den elektroniske tiden vi nå er i. Sammen har de arrangert flere klubbkvelder og andre venues i Oslo gjennom det siste tiåret. I tillegg har de spilt flere sett sammen på forskjellige klubbscener i Oslo. Da Crussen inspirerte Lente til å begynne og lage eget materiale, endte Lente med sin første singel, «Skeiv» som ble sluppet 24. mai i år.

Etter så langt vennskap kom det naturlige samarbeidet, så 11. oktober slapp de den herlige samarbeidslåta «Matua», på Edelgran Records. En låt som er helt perfekt hvis du kan lytte til deep house, eller bare liker det chill.

Lente har hatt flere opptredener på mange spennende scener rundt om. Nylig varmet han opp for Fritz Kalkbrenner, Daniel Bortz og Be Svendsen. I tillegg til å ha spilt på Dimensions festival i Kroatia og Kater Blau og Sisyphos i Berlin. Så mye og spennende på en gang. Vi gleder oss til å følge veien videre. Her er svarene fra Lente.

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

– I år signerte jeg med Edelgran Records! Har nå gitt ut to singler og har en kommende EP på gang på detta fina label. Jobber også med nye sjangere som innebærer noe tyngre, raskere kanskje litt mer klubb-vennlige låter. Utfordre meg selv litt mer som produsent.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Da vil ha med Greta Thunberg, Johnny Cash og Kristopher Schau. Samtidig som Jason Paradiso danser med rockering på et podium.

– Da vil ha med Greta Thunberg, Johnny Cash og Kristopher Schau. Samtidig som Jason Paradiso danser med rockering på et podium.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– The XX – I see you. Et berørende og velprodusert album.

Hvilken låt-tekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– «Staten og kapitalen» med Ebba Grön!

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Kai Gundelach. Oppdaget han way back på nachspiel i 2011(?). Hørte han også nylig på Sentrum Scene, fantastisk. Mener han slipper nytt album i februar. Kommer til å bli stort!

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Det må være sensommeren i år da jeg spilte sammen med unike Mimi Love på en av mine venners nye sted i Gøteborg, Cafe Fluß. Hennes spillestil og utstråling har alltid vært inspirerende for meg.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Adam Ports touch er fantastisk. Absolutt en av mine favorittprodusenter om dagen.

– Ingen jobb er for liten, ingen jobb for stor: Hans Zimmer.

Årets beste publikum?

– Dansegulvet i kjelleren på Angels Place i Oslo. Dom som vet dom vet.

Hva er årets låt for deg?

– RÛFÛS DU SOL – «Underwater (Adam Port remix)». Alt er bra med denne låta! Adam Ports touch er fantastisk. Absolutt en av mine favoritt-produsenter om dagen.

Spørsmål fra Ane Bjerkan: Hva er ditt yndingsband fra Øst-Europa?

– Nina Kraviz min favorit dj/producent och entrepenör inom klubb musik just nu. Techno, fager och cool✌️

Dj-Lentes spørsmål til annen artist denne julekalenderen. «Hvis du fikk velge ett spesielt sted på jorden å holde konsert, hvilket sted hadde du valgt?» (Hvem som fikk spørsmålet kan du lese om i luke 15).

Hva er din spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*