Kajsa Balto med ny låt på kvinnedagen

Foto: June Bjørnback
Den nye singelen «Jeđđenluothi» er en trøstejoik til alle de som måtte trenge den. Låten blir også å finne på det kommende albumet til Balto, Rájás, og slippes altså på kvinnedagen.

Vi lar Kajsa Balto selv si noe om låten: – Jeg skrev egentlig trøstejoiken med min far som utgangspunkt, men jeg tenker at det er mange flere som har ekstra behov for omtanke, godhet og styrke akkurat nå. Jeg har tenkt mye på det at min áhkku (bestemor) måtte sende fra seg ungene sine til internatskolen, som en konsekvens av fornorskingspolitikken.

Det er heller ikke tilfeldig at hun slipper låten akkurat på 8.mars:  – Samiske rettigheter handler jo også om likestilling. Og i samisk historie har vi en lang rekke med kvinner som gjennom tidene har gått i spissen, tatt kampen og stått støtt i stormen. Vi har også mange sterke damer i front fortsatt i dag. Jeg blir både ydmyk, takknemlig og fylt med styrke og håp når jeg ser hva de får til. De har en stor betydning på tvers av generasjoner, ikke minst som forbilder for barna mine som vokser opp i dag.

Du kan sjekke ut låten her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*