KEFEIDER – albumdebut og takeover

Foto: Eskil Bast
Nykommeren Kefeider ga ut sitt meget fengende debutalbum Podium på Blanca Records fredag. I anledning releasekonsert på John Dee torsdag 30. januar tar han over vår instagram-story!

Kefeider er Vetle Løvgaards soloprosjekt og lekeplass. Den første EP-en Since You Asked kom ut i feburar 2019, og ble sammenlignet med blant annet Bon Iver og Daughter. Sammen med et knippe dyktige musikere gir han nå ut sin første fullengder Podium. Singelen «Reveal the Method» ble godt tatt imot i november, og resten av albumet vil trolig falle godt i smak hos indie-fans.

Kompromissløs indie

Albumet er variert og interessant, med røtter i både indierock og americana. Tittelen kommer av albumets gjennomgående tematikk. I dag er det lagt opp til at vi skal kunne nå våre største drømmer, det er kanskje til og med et press om at du skal nettopp det. På Podium spør Løvgaard seg selv om man egentlig blir lykkelig på toppen, og om det er verdt å ofre seg selv for dette jaget. Albumet er har flere fengende «danse-riff», men er samtidig melankolsk og alvorlig. Lydbildet er behagelig og balansert.

Podium spør Løvgaard seg selv om man egentlig blir lykkelig på toppen, og om det er verdt å ofre seg selv for dette jaget.

Rastløshet mellom turné og ufrivillig oppsigelse av leiekontrakten i musikkstudioet ga Løvgaard ønsket om å lage en ny plate før året var omme. Inspirasjonen til albumet kommer fra flere kanter, men han forteller at han hørte mye på blant annet Unknown Mortal Orchestra, plata Lonerism av Tame Impala og Young Dreams under låtskrivingen. Til disharmoni forteller Løvgaard at «Long-awaited Rain» er en av låtene han er mest fornøyd med på albumet.

– Den har ikke et spesielt refreng, men har heller ingenting ved seg som han kunne gjort noe annerledes. Jeg er fornøyd med teksten, og liker veldig godt mixen som er gjort, sier Løvgaard.

Releasekonsert og takeover

Våren 2019 solgte Kefeider ut releasekonsert på SALT i Oslo. Førstkommende torsdag er det duket for ny releasekonsert på John Dee. Det er også planlagt konsert i både Bergen og Trondheim de kommende månedene. I anledning konserten vil Kefeider ta over vår instagram-story, og vise dere hva som foregår bak kulissene. Som tidligere er vi stolte av å kunne gi leserne av disharmoni et innblikk i musikernes hverdag, og vi håper dere vil følge med på instagramkontoen @disharmonimagasin på torsdag!

Før den tid kan du sjekke ut Podium av Kefeider her!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*