Krister Tofteberg ute med sitt debutalbum

Foto: Promobilde
Etter nærmere 20 år med å spille andres musikk på livescener i Nord-Jæren, er nå Tofteberg klar med sitt debutalbum Line Up Behind Me, fylt med tekster hentet fra eget liv og om opplevelser, opp og nedturer, og personer som har kommet og gått.

Krister Tofteberg er opprinnelig fra Sarpsborg, men flyttet til Jæren i 2001 hvor han raskt ble en del av den lokale musikkscenen. Han har siden den gang vært aktiv i det lokale musikkmiljøet på Jæren, og spilt jevnlig som både soloartist og i forskjellige lokale band.

Det hele startet med det som egentlig bare skulle være innspillingen av singelen «Hands burned» tidlig i 2019, men kjemien mellom de involverte var så god at det ble raskt besluttet at det måtte spilles inn et album. «Hands burned» ble sluppet i mars i fjor og ble relativt godt tatt imot både lokalt og nasjonalt. Singel nr. to «Line Up Behind Me» kom et par måneder senere, også denne fikk en relativt varm velkomst, og ble en måned etter release ukas anbefalte låt i Stavanger Aftenblad. Til sammen har de to singlene generert nærmere 80 000 streams på Spotify, og det fra hele 77 land.

– Ni flotte låter med en behagelige og gjenkjennelig sound

Gjenkjennelige tekster

Line up behind me er et album i rockens navn, med fengende låter og en sterk signatur hvor tekstene er lette å kjenne seg igjen. Krister har hatt stort fokus på at musikerne som har vært med på prosjektet skal få utfolde seg relativt fritt og utfordre kreativiteten. Det har resultert i ni flotte låter med en behagelige og gjenkjennelig sound.

Albumer er spilt inn hos Storyteller recording, med Jørgen Manke som produsent og teknike. I studio hadde Tofteberg med seg de veletablerte Tommy Grude på gitar, Ørjan Kjos på bass og Toma Rovik på trommer.

P.S: Releasekonsert på Backstage i Stavanger i kveld.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*