Little Simz på Rockefeller

Mobilbilde
Etter avlysningen i januar er det endelig duket for å se den britiske rapperen Simbiatu Ajikawo aka Little Simz på Rockefeller. Mange hadde mulighet å se hennes ytterst potente, rett i trynet, rett i hjertet, slagkraftige og eksperimentelle rapping under årets Øyafestival, en helt annen setting enn hva vi får på klubb og favorittscenen Rockefeller i kveld. En stor opplevelse man har gledet seg til i lang tid, og gjett om hun innfrir.

Vurdering

Little Simz på Rockefeller 18.12.2022 6/6Karakter 6

Stemningen er god allerede før den utsolgte konserten starter, publikum strømmer til litt etter litt. Venner møtes, klemmer, snakker, danser og ler allerede før konsertstart. Det er tydelig flere som er klare for å endelig få sett Englands hip hop dronning. Scenen er pyntet med høye leddlys, det ser ut til å bli et godt lys-show i kveld og foran dj-pulten er navnet på hennes forrige album Sometimes I Might Be Introvert, som er musikken vi skal få oppleve live denne søndagskvelden.

NO THANK YOU, Plutselig plateankomst

Med fjorårets albumslipp Sometimes I Might Be Introvert, hoppet Litle Simz inn på hiphopens øvre liga, mye oppmerksomhet og mange jobber på flere av de store festivalene denne sommeren. Albumet fikk Topp 5-plasseringer på albumlister for årets beste i flere land, blant disse også hos oss i disharmoni. Albumet resulterte i vinn av Mercury Music Prize, Mobo, Ivor Novello og Brit Awards.

Under åtte uker etter Mercury prisen og lite forhåndspromotering slapp Simz sitt femte studioalbum NO THANK YOU den 12. desember. Albumet berører seg sjangermessig innen hip hop med påvirkning fra gospel, funk og elektronisk musikk. Vi får nydelig orkesterinstrumentering innblandet med hennes elegante rapping uten åpenbarlige filtre om hennes opplevelser fra musikkbransjen, interpersonlig kommunikasjon samt åndelige åpenbaringer og psykisk helse. NO THANK YOU er utgitt hos det uavhengige plateselskapet Forever Living Originals og produsert av Dean Josiah Cover aka Inflo, men det er ikke musikken vi får smake på i kveld. Det får vi ta neste gang sier hun midtveis i konserten.

Fin oppvarming av OTG før Little Simz kommer dansende inn

Det hele er i gang og vi vet allerede at dette bare kan gå den ene veien.

Før Simz kommer dansende inn opplever vi Osiris eller OTG, som er hans scenenavn varme opp publikum. OTGs gode flow og rap klarer helt fint å varme et allerede klart publikum. Han forteller at dette er turnéens aller siste show og det har mye å si på dagens energi. Rapperen produserer sin egen musikk i kjelleren til sin mor og forklarer at det er helt fantastisk å kunne ta med seg musikken han har laget der til en sånn scene som Rockefeller. Publikum får kjærlighet og det strømmer god stemning ut til oss.

Little Simz kommer dansende inn til «The Worlds Appart» og avslutter låten med å utbringe at hun elsker oss. Det hele er i gang og vi vet allerede at dette bare kan gå den ene veien.

Vi får gjennomgående gode lyseffekter og godt show. Publikum viser sin kjærlighet hele veien og den kommer tilbake til oss av en Simz, som troner det hele. Låtene fra det fabelaktige Sometimes I Might Be Introvert, strømmer på en etter en og jeg hører ordene åh, som jeg elsker akkurat denne låten. Selv har jeg mange favoritter, men må innrømme at «Introvert» troner høyt.

Little Simz høyt elsket av publikum

Simz mottar enorm respons. Når hun tar et steg ut av scenen og kommer tilbake får hun en respons som om hun ikke har kommet på scenen enda, eller at hun er klar for et ekstranummer. Hun gir tilbake dobbelt av det vi gir. Forteller oss hvor glad hun er for å være her og beviser med et forrykende show. Hun får publikum med seg hele veien, vi roper når vi får beskjed om det, synger og danser med.

Simz har en unik måte å få med seg publikum, hun bare beveger seg etter rytmene og publikum svinges med.

Før «Protect My Energy» meddeler hun hvor viktig hun synes det er å beskytte sin egen energi, hun danser og publikum er så klart med. Den nydelige energien som følger henne smittes ut til oss fleste. Hennes deilige energi er overført til oss og et lite øyeblikk kan man bare glemme alt rundt seg. Bare nyte, være til stede og gå med flowen. Helt herlig. Deretter får vi sangen «Selfish», noe mange av oss kunne hatt godt av å gjøre mer av iblant er å være litt mer egoistiske. Nå synges det helt opp i tredje etasje, vi er alle så med.

Simz har en unik måte å få med seg publikum, hun bare beveger seg etter rytmene og publikum svinges med. De fantastiske rytmene gir ikke muligheten til noe annet. Hun drar frem gitaren i «I See You», under «How Did You Get Her» er mobilene i luften på mange og jeg hører fra en publikumer at åh, jeg elsker den sangen der. Stemningen kan ikke beskrives.

Kjærlighet til en fetter, Oslo og dundrende ekstranummer

Oslo er jo ikke vonde å be så lalaene kommer så det runger i salen.

«Little Q, Pt 1» er en låt dedikert til hennes fetter, som også skal ha æren for sceneriggen. Simz får han opp på scenen og forteller at han nesten ikke klarete holde ut livet, men at han klarte det og er et godt eksempel på at det som er tungt kan snus. Hun påpeker at hver gang hun ber om lala, må vi synge med og det til ære for han. Oslo er jo ikke vonde å be så lalaene kommer så det runger i salen. Deretter setter hun seg på en stol, takker oss alle med kjærlighet og vi får «Little Q, Pt 2» før «Miss Understood» og går av scenen. Vi får et forrykende ekstranummer.

Ekstranummeret består så klart av den herlige «Woman», før hun sier at hun ønsker å gjøre noe eksklusivt siden det er den siste konserten denne turnéen. Men som ikke vil funke om vi ikke er med og deler energi.

Lysene blinker hardere enn før, bassen er tyngre og etter et litt sløvt øyeblikk fra publikum får hun folk med på andre forsøk. Energien kan ikke beskrives, men publikum klarer det!

«Venom» avslutter det hele i et bulder og jeg velger å tro at samtlige her skulle ønske at denne festen ikke tok slutt på mange flere timer. Fantastisk energi og en rå avslutning på det som har vært et helt fantastisk show. Kunne ikke tenkt meg noe annet denne søndagskvelden nå rett før jul.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*