Lukas Graham @ Sentrum Scene

Foto: Sadan Ekdemir

Lukas Graham fylte Sentrum Scene med show og fantastiske vokalprestasjoner fredag kveld.

Den danske popsoul-artisten Lukas Forchhammer, kjent under bandnavnet Lukas Graham, ble verdenskjent med singlene «7 Years» og «Mama Said» i 2015. Bandets tredje album 3 (The Purple Album) ble gitt ut i 2018, og singelen «Love Someone» ble en hit. Den talentfulle sangeren har rørt mennesker i alle aldre med de sårbare og ærlige tekstene, og i kveld var intet unntak.

Allerede før bandet har gått på scenen er publikum i gang med trampeklapp. En ydmyk Lukas Forchhammer kommer ut på scenen og starter å spytte ordene til den basstunge «Not A Damn Thing Changed». Fra første låt får han vist frem det store spennet i stemmen sin, hvor han går fra det mørke og rolige til kraftig, lys og lidenskapelig sang.

Et rørende show

Forchhammer er selvsikker og komfortabel på scenen, og virker positivt overrasket over publikums entusiasme.

Etter en forrykende start blir låta «Take The World By Storm» tatt godt i mot av publikum. Forchhammer er selvsikker og komfortabel på scenen, og virker positivt overrasket over publikums entusiasme. Stemningen løftes enda ett hakk i det bandets blåserekke tar plass. Med røde joggesko, svarte solbriller og fedora-hatt er de et lite show i seg selv. Det musikalske er helt på topp, og bandets høye energinivå matcher perfekt med publikums respons. Det er tydelig at flere i publikum, inkludert meg selv, ble overrasket over nivået på live-versjonen.

Etter et par sanger tar Forchhammer seg en slurk øl og hilser «God aften. Jeg taler langsomt dansk, så vi forstår hinanden«. Selv om flertallet av bandmedlemmene kun snakker engelsk stoppet det ikke sangeren fra å utnytte den skandinaviske fellesarven, noe han vinner et par sjarmpoeng på. Med en utrolig formidlingsevne blir små anekdoter til rørende øyeblikk. Familiebildene i bakgrunn forsterker selvfølgelig inntrykket.

Allsang på Sentrum Scene

I tillegg til å være en gripende låtskriver er Lukas Forchhammer uten tvil en utrolig dyktig sanger.

Videre fortsetter showet med den kjente poplåta «Mama Said», og den hjerteskjærende «You´re Not There». På de mer soul-inspirerte låtene som «Don´t Worry ´Bout Me», «Drunk In The Morning» og «Promise» får bandet leke seg med improvisasjoner, soloer og dansing. Kjemien og samspillet er upåklagelig. Det hele føles som en slags hyllest til melankolien, og jeg tar meg selv i å stå og måpe med tårer i øynene.

Låta «Love Someone» blir nok et høydepunkt for alle kjæresteparene i salen. Med allsang og stemningsbilder kan det nesten ikke bli hyggeligere. For å toppe det hele tar sangeren og trommisen «Lovestick» av seg skjortene og får publikum i ekstase. Forchhammers gode sangteknikk blir visuelt synlig, og kan fascinere enhver som har prøvd å få kontroll på pusteteknikk og støtte i mellomgulvet. I tillegg til å være en gripende låtskriver er Lukas Forchhammer uten tvil en utrolig dyktig sanger.

Et ydmykt talent

Etter halvannen time gikk jeg ut som nyfrelst superfan.

Også de velkjente låtene «Happy Home» og «7 Years» blir fremført med full innlevelse, og publikum kan hvert ord. I halvannen time glemmer Sentrum Scene at de er innesluttede nordmenn, og synger med av full hals. Lukas Forchhammer synger vel så bra under store fellesnummer som de roligere låtene med kun piano. Skal det pirkes på noe kan det sies at noen av de mindre kjente låtene blir litt anonyme oppi det hele. Showet avsluttes med låta «Funeral», hvor Forchhammer ønsker oss alle velkommen til å feste i hans begravelse.

Jeg gikk til denne konserten uten å ha gjort meg opp noen tydelige meninger eller forventninger til Lukas Graham. Etter halvannen time gikk jeg ut som nyfrelst superfan. Ut fra det jeg overhørte på veien ut var jeg ikke alene om den opplevelsen. Lukas Graham låter godt på radio, og spiller fletta av deg live. WOW!

Lukas Graham @ Sentrum Scene 03.05.2019: 10/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*