Siphers releasekonsert på USF Verftet, Bergen

Sipher releasekonsert USF
Foto: Øyvind Toft |Tekst: Vidar Magnussen
Fredag 3. mai inviterte Eirik Søfteland til releasekonsert for hans band Sipher’s sitt første album Atlas på USF Verftet i Bergen. Dette var også bandets aller første konsert noensinne, så forventningene var store.

Kveldens oppvarmingsband var Magic Touch, en power-trio som spiller god gammel, klassisk hard rock. De leverte varene på en fremdragende måte og var en perfekt match for kvelden, men litt for høy lyd kanskje ?

Så til kveldens hovedattraksjon.

At Søfteland har en av århundrets beste stemmer har det aldri vært tvil om og med et band sammensatt av så meget dyktige musikere, samt eget kor for anledningen, ble dette en stor musikalsk opplevelse og nytelse.

Settlisten virket godt gjennomtenkt og bestod av hele albumet, krydret med noen velvalgte coverversjoner og egne låter. De startet med tittelkuttet «Atlas», som ble etterfulgt av «Disco Aces». Så fulgte kveldens første cover, Deep Purple’s  «Burn». Søfteland var i storform, leverte prikkfritt og så ut til å storkose seg på scenen. Bandet var i tillegg utrolig tight og samspillt. Søfteland hadde publikum i sin hule hånd gjennom hele konserten og det var mye  allsang og hender i været.

Så fulgte «Turn the tide» og «Weight of it all» fra Atlas, før kveldens høydepunkt:  Led Zeppelin’s «Black Dog».

Her overgikk Søfteland seg selv og ga de ca. 3-400 publikummerene gåsehud og hakeslepp så det holdt. Perfekt utført av bandet og  en vokalprestasjon uten sidestykke! Videre gikk det slag i slag med låter fra Atlas og spesielt da de fremførte Soundgarden’s «Pull me under» kokte det i salen. Når Sipher til slutt takket for seg for kvelden, hadde publikum tydeligvis ikke fått nok og de forlangte høylydt mer av guttene i Sipher.Deres bønner ble hørt og belønnet med 2 ekstranummer.

Med god lyd og et tøft lysshow i tillegg til det musikalske ble dette en helt spesiell kveld og konsertopplevelse.
Anbefales på det sterkeste!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*