Mall Girl @ by:Larm

Foto: Nanna Aanes Wolden

Du har kanskje sett dem på Trondheim Calling, Øyafestivalen eller hos P3 Christine? Mall Girl har allerede nådd langt, og noe sier meg at det slettes ikke skal stoppe her.

Rosa bukser, rosa overdeler og rosa solbriller. Mall Girl inviterer publikum inn i sitt rosa univers og etter by:Larm-konserten på Revolver å dømme, takker publikum med glede ja. Med en blanding av dansbar indiemusikk som Vampire Weekend, tunge bass -og trommepartier og noe 60-talls gitar, holder Mall Girl en ypperlig konsert i den mørke kjelleren.

Mall Girls’ univers

De kombinerer det frislupne med det presise og det gjennomtenkte med det improviserte.

At bandet kun har gitt ut èn låt, stopper ikke publikum fra å rive seg med. Låt etter låt viser de sitt engasjement i form av rop og dansing. Når vi blir introdusert for den gode gamle “kjærlighetslåta”, som minner om en 60-tallsballade, hoier publikum og beveger seg i takt. Låta de fleste kjenner, Slay Queen, setter i gang dansefoten hos samtlige i publikum. 

Ethvert band kan ødelegges av en middelmådig frontfigur, og det kreves mye for å eie en scene og drive et band. Vokalist Bethany Forseth-Reichberg, med sine rosa klær og rosa glitrende øyenskygge, har virkelig bestått prøven. Hun er en stødig vokalist og en engasjert frontfigur, som guider publikum gjennom Mall Girls dansbare og rocka musikk.

Trommeslager Hannah Veslemøy Narvesen utmerker seg. Foto: Nanna Aanes Wolden
Kompetent popband

Å ta del i deres rosa rockeunivers er en berikelse utenom det vanlige.

Med en god bandleder på plass er det kun det musikalske det står på, og også her presterer Mall Girl imponerende. Gitarist Iver Armand Tandsether, også kjent fra indiebandet Selmer, har stålkontroll og spiller både de lette gitarriffene og de tunge rockepartiene på ypperlig vis. I samspill med trommis Hannah Veslemøy Narvesen og bassist Eskild Myrvoll, viser bandet seg som et utdannet og kompetent popband.

De kombinerer det frislupne med det presise og det gjennomtenkte med det improviserte. Mall Girl har allerede nådd mange milepæler, men de er virkelig noe å se opp for. Som liveband muligens i større grad enn lytteband, for det å ta del i deres rosa rockeunivers er en berikelse utenom det vanlige.

Mall Girl @ by:Larm 2019: 9/10

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*