Mannen med Yoen er ute med singelen «Rope»

Foto: Tom Erik Høvring
For den gjengse mannen i gata er kanskje ikke Mannen med Yoen (MMY) et navn som klinger kjent i øregangen. For ti års tid siden tok han seg nemlig en pause fra musikken, men da pandemien slo til og han ble en del av rap-kollektivet «Seikura» begynte ballen å rulle igjen.

Mannen med Yoen er opprinnelig fra Tiller i Tronheim, men lever nå som «eksiltrønder» og IT-person på Østlandet. Han starta med musikken i 2006 som en del av duoen Bokstavelig Talt.
MMY var aktiv frem til ca. 2009. Så stoppa det opp. Først da pandemien brøt ut valgte han å plukke opp mikrofonen igjen.

Kollektivet han ble en del av heter Seikura, og består av M´keey, Klein, Mygla, Loka Brazi, bVg, Paul Bernard og Yaniz. De slapp et par singler sammen, men MMY bestemte seg for å gå en litt annen vei. Første stopp på den veien er den nye singelen «Rope». Produsert, miksa og mastra av Echo Bravo Beats. Lydbildet tar oss med tilbake til en tid før autotune, ansiktstatoveringer og pillerap ble populærmusikk.
Produksjonen er minimalistisk og er et fint nikk til tida da boombap og rim var hovedfokus.

Coverart: AI Generert

«Internett kan gi oss svar, men ingen av oss leite der, så trekke vi opp hverandre såpass at vi gjør det hele vær» – Mannen med Yoen

På det ferske offisielle comebacket «Rope» får vi høre om selvutnevnte «tastaturkrigere» som ukritisk deler lenker av satirisk clickbait som fakta.
«Låta adresserer behovet for å måtte bruke utestemmen for å bli hørt i opphetede «debatter» i kommentarfelt på nett, og enkelte linjer kan være et «takk for sist» når du møter deg selv i døra» sier Mannen med Yoen.

Han mener også at de fleste under 70 år sannsynligvis er kjent med kommentarfeltets dynamikk, og at mange har funnet ut at å være «internettkriger» ikke er noe for dem.
Som en slags «cherry on top» er det stilrene coveret til singelen laget ved hjelp av kunstig intelligens. Ganske så passende tør jeg påstå.

Høre den nye låta fra Mannen med Yoen her:

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/track/7K1nckAPmPe2XEVIeVA5EQ?utm_source=generator» width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*