Marja Mortensson med spennende singelslipp

Foto av Marja Mortensson med musikere. Bildet er tatt av Ellen Agneta Norvang
Foto: Ellen Agneta Norvang
Sørsamiske Marja Mortensson har denne våren vært aktuell som deltaker i programmet «De neste» på NRK1. Her gjorde hun bl.a. en versjon av «Styggen på ryggen» av OnklP. Hun har også gitt ut tre fullengdere hvorav album nummer to, Mojhtestasse – Cultural Heirlooms, i 2018 ble tildelt Spellemannprisen i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk.

I løpet av høsten er Marja klar med ny plate. Fra den slipper hun nå sin første singel «Johtelohke – The Migratory Route». Hun har med seg de særdeles dyktige musikerne Daniel Herskedal og Jakop Janssønn på henholdsvis messingblås og perkusjon. I tillegg har trioen fått med seg Kringkastingsorkesteret, så det er virkelig et kruttsterkt musikalsk lag Marja Mortensson har i ryggen. Daniel Herskedal har for øvrig orkestrert låten.

Foto: Jørn Kristensen

Singelen beskriver flyttveiene til reinen og stemningsskiftningene i musikken følger flokkens vandring gjennom årstidene i de drøye sju minuttene låten varer. Marja står for vakker sang og joik med det fyldige tonefølget i bakgrunnen. «Storslagent og mektig» er en god beskrivelse av låten.

Det kommer en singel til før albumet Raajore – The Reindeer Caravan slippes 17.september.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/505YfSB35UbK4dnJO7zdXG» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*