Mater Thallium slipper album nummer tre

Foto: Arne Hauge
Proggere fra Trondheim med ny fullengder. Mirroring Whirlwinds ble sluppet på mandag i samarbeid med LL Records.

Historien til Mater Thallium starter med burleskprog-bandet Procosmian Fannyfiddlers. To av medlemmene derfra – Geir Venom Larzen og Erik Andås – fikk for seg å starte et prosjekt for å hylle den mørkere rockens fanebærere. Tanke ble til handling, og albumet Mater Thallium ble utgitt i 2013, og var i all hovedsak inspirert av band som Candlemass og King Crimson.

Prosjektet var først ment som en engangsøvelse, og den selvtitulerte plata skulle i utgangspunktet ikke få noen oppfølgere. Men hjulene var i gang, og kvartetten Mater Thallium var raskt ute med en oppfølger til debuten. Året etter kom Abandoned By The Sun, et konseptalbum hvor prog-sjangeren i stor grad overtok førersetet. Fra og med i dag kan du høre bandets tredje fullengder, Mirroring Whirlwinds.

Uten grenser

Prosjektet var først ment som en engangsøvelse, og den selvtitulerte plata skulle i utgangspunktet ikke få noen oppfølgere.

Mirroring Whirlwinds skal i følge bandet være en «full tilt» progplate basert på en filosofi om grenseløshet og om å ikke holde noe tilbake. På det konseptuelle planet er den koblet mot debutalbumets doom-opphav, med lumske (sanne) historier fra moderne samfunn.

Foruten Larzen (trommer/perkusjon, gitar, backing vokal) og Andås (bass, backing vokal) består Mater Thallium av Petter Falk (vokal) og Håkon Markussen (piano, synth, orgel, backing vokal).  På dagens utgivelse har de rikelig med gjestemusikanter, nærmere bestemt Mette Jensen (fløyte, vokal), Yngve Hasnes (trombone), Silje Leirvik-Marsh (vokal), og Bente Marit Ekker (bratsj, fiolin).

Skiva er enn så lenge kun tilgjengelig fysisk, men vil finne veien til digitale tjenester i nær fremtid. I mellomtiden kan du få en bra smakebit med følgende videoer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*