MGP Delfinale 2

Foto: Skjermbilde Artisten Farida
Lørdag er det klart for den andre delfinalen i Melodi Grand Prix. Her stiller fire helt ulike artister med fire like forskjellige melodier. Alle representerer sin egen sjanger, og hvilke seergrupper som befinner seg foran TV-skjermen, kan nok avgjøre hvem som går videre.

Jeg har gått gjennom alle fem låtene som kommer denne lørdagen. Inntrykket mitt er at det nå er litt mer tradisjonelle sanger enn helga før. Da var flere av sangene egentlig litt spesielle. Det vil nå være sanger som er lettere å forholde seg til, fordi de inneholder mer kjente musikalske elementer.

For en som skal vurdere dette, så vil jeg si at det er en klar forskjell på å lytte til disse sangene i hodetelefoner, enn hva det er å se showet direkte på TV. 

Sjangrene vi er innom nå, er melodiøs heavy rock, country, electropop og to litt ulike ballader innen popgenren. Artistene er gjennomgående dyktige, og vi får også denne lørdagen vokale prestasjoner vi virkelig sette pris på.

For en som skal vurdere dette, så vil jeg si at det er en klar forskjell på å lytte til disse sangene i hodetelefoner med god stereolyd og uten «forstyrrende» visuelle effekter, enn hva det er å se showet direkte på TV. Jeg så forrige helg at jeg nok hadde villet justert ned et par av terningkastene om jeg hadde sett det som skjedde på scenen.

Foto: Skjermbilde
Lily Löwe – Bad baby

Vurdering

Lily Löwe – Bad baby: 4/6Karakter 4

Dette er kveldens hardrock-dame, 26 år gamle Lill Sofie Wilsberg med kunstnernavnet Lily Löwe. Lily gjør sin debut som artist lørdag kveld, og hun har ellers nå nettopp kommet med albumet Løwe. Hun stiller med kveldens tyngste låt og har med seg folk fra østfoldbandet Wig Wam. Gitarist Trond Holter har også vært med å skrive låten sammen Lily og Victoria Land. Dette hadde lenge vært en stor drøm for Lily. Hun har gjerne villet samarbeide med Trond Holter og ble veldig glad for å få et ja.

Nå er det kanskje også slik at dette låter ganske mye likt den nevnte gruppe. Det blir litt Wig Wam med en kvinnelig vokalist. Lily selv er stolt av låten sin, og det har hun også grunn til å være. Problemet er kanskje at den er litt tradisjonell i denne sjangeren.  Den er likevel både fengende, melodiøs, velprodusert, pompøs og med en skikkelig tøff vokal. Lily Löwe har helt klart styrke, dybde og kraft i vokalen til å håndtere denne sjangeren. Med i tillegg en solid koring til å støtte opp om henne låter det iørefallende. Jeg regner med det også blir litt slenging på det lange håret og et fancy sceneantrekk. Damen er jo i tillegg kostymedesigner og makeup artist. Til lørdag har hun også gitt oss en pyrogaranti😊

Foto: Skjermbilde
Daniel Lucas – Kvelertak

Vurdering

Daniel Lucas – Kvelertak: 5/6Karakter 5

Her får vi høre kveldens electropop-låt. Denne blir fremført av en ung kjekkas på 23 år fra Oslo ved navn Daniel Lucas. Han tilhører den generasjonen som har vært med på MGPjr og Idol. Det er en del av disse som nå kommer i den ordentlige MGP-konkurransen. Sangen handler om det å være i et selvopplevd usunt forhold, noe som oppleves som et kvelertak. Ok, om teksten er litt melankolsk, så er sangen frisk og med en skikkelig suggererende beat. Du blir virkelig revet med av drivet i denne låten. Oppå akkompagnementet ligger Daniels stemme mykt og behagelig. Refrenget er heller ikke akkurat dårlig. Sangens norskspråklige tekst vil sannsynligvis være en fordel for Daniel Lucas. Låten er nå listet på NRK P1. Ellers garanterer han et «coolt» lysshow og masse dansing. Noen synes dette er litt intetsigende, men jeg liker det.

Foto: Skjermbilde
Farida – Dangerous

Vurdering

Farida – Dangerous: 5/6Karakter 5

Denne artisten fra Gjøvik er nok ukjent for et bredere publikum, men hun har opptrådt i noen viktige sammenhenger hvor unge tilhørere er til stede. Dette gjelder festivalene by:Larm og Øyafestivalen samt at hun har varmet opp for den nå verdenskjente artisten Dua Lipa i Norge. P3-lytterne har nok også stiftet bekjentskap med henne gjennom flere listede låter.

Ok, nå stiller hun med låten «Dangerous», en sang hun har skrevet sammen blant annet Atle Pettersen. Budskapet i sangen er slik at hun vil være litt naken i det musikalske uttrykket, for dette budskapet er litt mørkt. Hun åpner da også ganske alene og stillferdig, og så utvikler det seg gradvis mot et skikkelig crescendo i refrenget lenger ut i sangen. Her får hun også vist frem stemmeprakten sin, og den er ganske formidabel. Farida er inspirert av filmmusikk, og denne sangen har kanskje et litt filmatisk uttrykk. Det som kanskje overrasker meg litt, er løsningen med å stoppe veldig brått i verset før hun egentlig skal starte på det første refrenget. Dette kan nok en del folk stusse litt på. Vel, låten er litt mystisk og har kanskje et visst særpreg. Artisten er også interessant, og hun har lovet overraskelser på scenen.

Foto: Skjermbilde
Steffen Jakobsen – With me tonight

Vurdering

Steffen Jakobsen – With me tonight: 4/6Karakter 4

Dette er countrysangeren fra Grimstad som imponerte oss i Idol i 2013 med sin bassrøst og dype toner. Han har passert tredve nå og har rukket å gi ut to album. Nå vil han vise seg frem for et større publikum i Melodi Grand Prix, og han kommer naturligvis med en countrylåt. Denne er i og for seg fengende nok, om den kanskje ikke er veldig original. Men, du husker refrenget. Steffen ligger ennå i det nedre registrert av stemmeleiet. Hadde han hatt en California-dialekt, tror jeg han ville ha minnet meg litt om amerikanske Stan Ridgway. Dette selv om Ridgway ikke er like mørk i røsten.

En liten kuriositet, jeg tror vi her får konkurransens første godt hørbare modulering.  Steffen Jakobsen er alene som countryartist dette året, og countryrock har et stort publikum i Norge, men jeg frykter publikummet hans sitter og ser på «Hver gang vi møtes.» Ellers, det blir en mann med country-hatt på scenen.

Foto: Skjermbilde
Christian Ingebrigtsen – Wonder of the world  (direktekvalifisert)

Vurdering

Christian Ingebrigtsen – Wonder of the world: 4/6Karakter 4

Christian Ingebrigtsen har deltatt flere ganger i Melodi Grand Prix, både som artist og låtskriver. Som låtskriver er det visst blitt fire andreplasser og  én førsteplass, deltakelsen i Ulrikkes «Attention.» Han har til og med en andreplass fra finsk MGP.  Denne gangen møter vi artisten Christian Ingebrigtsen. Han stiller med en kjærlighetsballade, «Wonder of the world.» Budskapet i sangen er noe i retning av at det er skjønt å være to, og at opplevelser etc. blir noe helt annet når man får dele dem sammen med den man elsker.

Christian Ingebrigtsen sa selv til NRK Nitimen at han allerede hadde fått en tilbakemelding om at sangen hadde reddet et ekteskap. Dette er han veldig fornøyd med å høre, for han har med årene fått noen flere målsettinger enn å vinne. Nå vil han vise seg frem som artist og gjøre noe som forteller hvilke musikalske kvaliteter han har, og han er i tillegg opptatt av å glede andre. Han fremholder også at førsteplassen ikke er det eneste som gir positive resultater.

Han sier videre at denne sangen er noe mer komplisert enn det den høres ut som. Det er flere moduleringer, og det er visstnok også noe i harmoniene som er litt avansert. Jo da, Christian Ingebrigtsen får vist frem at han er en god vokalist her. Stemmen hans bærer godt i refrenget. Balladen har også en fin oppbygning, og den er behagelig å høre på med et nydelig akkompagnement bestående av blant annet keyboard og symfonikere. Det er nok en god del folk som liker dette, men problemet mitt er om denne sangen er spennende nok til å vekke tilstrekkelig oppmerksomhet til å vinne finalen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*