Moddi: – Dæven, det va godt å komme fram til Rudi Gard!

Foto: Ådne Evjen
Moddi er en artist som aldri står stille i sin søken etter nye musikalske og tekstlige prosjekt. I det nye prosjektet han er i gang med, står han heller ikke stille i ren fysisk forstand: Han har satt seg fore å gå hele pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Underveis skal han lage ny musikk som skal framføres under Olavsfestdagene i Trondheim i slutten av juli.

Moddi har også lagt inn en liten handfull konserter på turen, sånn som på Rudi Gard i Gudbrandsdalen. Nå er han 17 dager inn i sin pilegrimsvandring, og har fremdeles en god bit igjen før han er i Trondheim.

Han har latt skjegg og hår gro, og har kanskje tenkt å la det gro til han ankommer Trondheim?

Konsertstedet Rudi Gard ligger høyt oppe i åssida ikke så langt fra tettstedet Hundorp og er en låve som er innredet for konsertbruk. Det er satt ut bord med lys, og i det ganske store lokalet er det fullt rund alle bordene, noe som vil si at det er rundt 120 – 130 personer tilstede. Det er hengt opp gamle redskaper på veggene, og på scenen ligger det en halmball. I det hele tatt er det en fin, rustikk stemning i låven.

Etter en kort introduksjon kommer Moddi på scenen, kledd i olabukse og hvit t-skjorte. Han er selvsagt barføtt. Han har latt skjegg og hår gro, og har kanskje tenkt å la det gro til han ankommer Trondheim?

Moddi på Olavsfestdagene Juli 2021
Foto: Ådne Evjen
Fin miks av nytt og gammelt

Han starter med å synge «Lerka» av Per Sivle. Kun vokal med klang. Det er upåklagelig lyd i låven, og Moddi viser at han har en fin stemme som står godt også uten akkompagnement.

Så kommer en av de nye låtene, der rytmen antagelig skal forestille noen som går, stødig og jevnt. Teksten er veldig aktuell for Moddi akkurat nå: «For kvær ein sving eg runde/Merkan vise vei.»

Moddi serverer oss en fin miks av tidligere utgitte låter og nye låter som han har skrevet i løpet av vandringen.

Moddi serverer oss en fin miks av tidligere utgitte låter og nye låter som han har skrevet i løpet av vandringen. Han sier at han foreløpig ikke har øvd inn nok nytt materiale til at det kan utgjøre en hel konsert. Låtene bærer til en viss grad preg av at de er på skissestadiet. Han glemmer tekst hist og her, og man føler på mange måter at man får et direkte innblikk i låtskriverprosessen. Det er et interessant innblikk, og Moddi sjarmerer oss med kommentarer som – Hm, kanskje eg skulle lagd ett vers tel her?

Han innrømmer glatt at det er godt med en pause fra vandringen: – Dæven det va godt å komme fram til Rudi Gard! Moddi er en særdeles flink formidler, og det gjelder både gjennom sangene han framfører og når han prater til publikum.

Sakral stim

Han forteller at han regner seg sjøl for å være agnostiker og at han finner positive tanker i alle religioner. Så får vi høre to salmer: «Før Morgengry» og «Havsalme».

Og bare for å fortsette i den lettere sakrale  stimen, framfører han en sang til Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås. En tekst som ble levert anonymt til Nordlys rundt de tider Bjerkås skulle starte jobben som prest på øya Moddi kommer fra, Senja.

De fleste låtene er akkompagnert av gitar, men på et lite knippe låter setter Moddi seg ved pianoet og spiller. Sånn som på den vakre «Krokstav-Emne». Melodien har han skrevet selv, teksten er av Helge Stangnes.

Moddi på Olavsfestdagene Juli 2021
Foto: Ådne Evjen
Allsang

Folk synger villig med, og stemningen er upåklagelig!

Så tar han fram mandolinen og får publikum med seg på allsang i en Victor Jara-sang som er inspirert av en boliviansk folkemelodi. Folk synger villig med, og stemningen er upåklagelig!

Som siste låt får vi en norsk versjon av «House By The Sea». I norsk språkdrakt har den fått tittelen «Hus ved en fjord». Den er like fin på norsk som på engelsk. Minst!

Publikum er så fornøyde med det de har hørt at det blir ekstranummer. Her gir Moddi oss en ny låt som blir å høre på det nye albumet som kommer ut i mars 2022. Moddi har forresten vært svært så produktiv i koronaperioden: Hele to album ligger i kofferten. Når Moddi tar skreppa og pilegrimsstaven og løper av scenen på Rudi Gard, kan vi ikke si annet enn at vi gleder oss til fortsettelsen!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*