MODDI med ny musikk + instagram takeover

Foto: Jørgen Nordby
Plateaktuelle MODDI gjester vår instagramkonto @disharmonimagasin på fredag 13.september. Følg med for et innblikk i artistens liv på release-dagen av det vakre, engasjerende og provoserende albumet «Like in 1968».

Pål Moddi Knutsen, kjent under artistnavnet MODDI, er en nordnorsk sanger og låtskriver. Tidligere har han gitt ut fire album og samarbeidet med blant annet Mari Boine, Trondheimsolistene og Kringkastingsorkesteret. «Like in 1968» blir hans femte studioalbum, og det mest samfunnskritiske så langt.

Inspirert av historien

I 2016 ga sangeren ut albumet «Unsongs» som besto av tolv låter fra tolv forskjellige land, alle ulovlige på grunn av deres politiske innhold. I det nye albumet har MODDI blitt inspirert av årstallet 1968, et år som ofte omtales som det «mest historiske i verdenshistorien».

– Den gang var musikken håpefull og uredd. Den glødet av vilje og var ikke redd for å ta opp vanskelige tema. Jeg har latt meg inspirerere av framtidshåpet, optimismen og ikke minst det store alvoret som preget musikken i 1968, forteller Pål Moddi Knutsen.

Sangene belyser temaer som var helt vanlige å synge om i 1968, men som sjeldent ser dagens lys i vår tids popmusikk – norsk våpeneksport, maktspill, klimakrise, og viktigheten av å bry seg.

Sangene belyser temaer som var helt vanlige å synge om i 1968, men som sjeldent ser dagens lys i vår tids popmusikk.

Uredd og alvorlig, akkurat som i 1968

Albumets dystreste, men kanskje også råeste, låt It`s back handler om tegnene til at fascismens grunntanker er tilbake. I denne folkrock-låta trenger MODDIs særegne stemme langt inn i sjelen. For ikke å snakke om gode prestasjoner fra bandet, spesielt strykere. Låta 12.7 handler om Norges eksport av den panserbrytende 12,7-millimeteren produsert i Raufoss. Tidligere i år skrev vi også om låta Kriegspiel, en støtteerklæring til den spionasjesiktede nordmannen Frode Berg. Les om den her.

Selv om albumet belyser flere triste og mørke hemmeligheter er det også håpefullt og motiverende. Little by Little er en optimistisk og behagelig hyllest til grasrota og ildsjelene i landet vårt. Låta Like in 1968 er en bønn til sekstiåttergenerasjonen om å finne tilbake til engasjementet de en gang hadde.

«Like in 1968» er et annerledes og engasjerende album fullt av spilleglede. Om politikk og musikk hører sammen slik det en gang gjorde finnes det nok forskjellige meninger om, men MODDI har uten tvil laget noe vakkert. Albumet slippes fredag 13. september på Propeller Recordings.

Vi gleder oss til å ha MODDI som gjest på vår instagram-konto på fredag! Følger du oss ikke enda kan du trykke her!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/artist/65ltPnFGbTfv1sFjVOZBMM» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*