Moddi ute med støtteerklæring!

Promobilde

I dag slapp Moddi singelen Kriegspiel, som er den andre låta i rekken fra kommende album, «Like In 1968». Albumet slippes 13.september på Propeller Recordings.

Låta er lystig, men bærer et svært dystert bakteppe. Kriegspiel er nemlig en støtteerklæring til den spionasjesiktede nordmannen Frode Berg, som skal stilles for retten i Moskva den 2. april.

«Gjennom arbeidet med forbudte sanger lærte jeg at når noen ønsker at du skal holde kjeft om noe, er det som oftest noe viktig de forsøker å skjule. Derfor skrev jeg denne sangen ikke bare til Frode Berg, men til alle som blir ofre for storpolitikkens skyggespill», forteller Pål Moddi Knutsen.

Kriegspiel  ble først skrevet i forbindelse utstillingen «Borderlines», utført av performancekunstneren Morten Traavik. Utstilling ble fjernet i fjor etter noen få dager foran inngangen til Utenriksdepartementet. Seks grensestolper med bilde av den pensjonerte grenseinspektøren er hva installasjonen innebar. Den skulle stått der til 25. mai, men ble fjernet av uklare grunner under et arrangement 17. mai. Kunstneren selv påpekte til VG at grunnen måtte være politisk. Moddi deltok i åpningen med en eksplisitt støtteerklæring.

«Jeg bryr meg ikke så mye om hva han har gjort eller ikke gjort. Han har gitt alt for Norge, og da bør man kunne forvente at vi også stiller opp for ham», sier Moddi i låtas presseskriv.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*