Monsters Of Rocktober 2022

Back:N:Black. Foto: Hans Martin Høydahl
Gjerdrum Rock Club med hjelp av Live Wire inviterte til Monsters of Rocktober forrige helg, og det skulle skrives i stein at det var i coverbandenes tegn lørdagen skulle stå. Alltid like spennende med nye steder og ikke minst opplevelser, og det er faktisk det som betyr det aller meste for meg i det fotobagen  henges på skuldra og notatblokka legges i lommen. Det er så utrolig mye spennende som skjer i de forskjellige rockeklubbene rundt om i landet.
Coverbandenes aften

Det var som nevnt coverbandenes aften på Gjerdrum, og enkelte vil vel strengt tatt rynke litt på nesa når en bruker ordet coverband. Men er ikke det viktigste å støtte oppunder en god sak og vise vei for både etablerte og ukjente navn? Personlig har jeg alltid sagt og ment at man skal støtte sin lokale rockeklubb eller rockeverksted, fordi det er der morgendagens helter finner veien til rampelyset.

På Gjerdrum var det godt etablerte band som leverte flotte rock- og metallopplevelser

På Gjerdrum var det godt etablerte band som leverte flotte rock- og metallopplevelser i form av kjente riff fra både Motörhead og AC/DC. Vi fikk i tillegg en del kjente slagere fra søta bror i form av et Europe-coverband. Coverlåter kan strengt tatt slå i de aller fleste retninger. For meg har det en relativ stor betydning om de på scenen leverer. Det er ikke bare musikken som betyr noe, men også energien fra scenen. Som fotograf er greia å ha mulighet til å kunne fortelle en historie og fryse øyeblikket, skape et bilde som fester seg og dokumentere en fet konsertopplevelse.

Rock The Night. Foto: Hans Martin Høydahl
Jærnhand og Rock The Night

Jærnhand fra Nittedal var første band ut, og de spiller høyt og fort i god Motörhead-ånd

Jærnhand fra Nittedal var første band ut, og de spiller høyt og fort i god Motörhead-ånd. Dette er i mine øyne skikkelig tøft, og som en riktig tribute er ting stilriktig gjennomført, med høyt mikrofonstativ og hvite boots. Det ble mange bra låter fra både Motörhead og Hawkwind. Dette falt tydeligvis i god jord, fordi når bandet hadde spilt sitt sett og skulle opplyse om siste sang, ble det ropt fra salen: «ta en låt til!» Det var på nippet at vokalist Bjørn «Lemmy» Jensen virkelig måtte grave i arkivet for å blidgjøre de fremmøtte. Som nittenåring, i 1985 på Jordal Amfi  gjorde Motörhead et markant inntrykk, men jeg synes faktisk det låt vel så fett med Jærnhand på Gjerdrum.

Rock The Night, tribute to Europe, var også en opplevelse. Dyktige musikere fra Oslo og Drammen ga oss mye fet rock fra 80- og 90-tallet. Litt publikumsfrieri ble det, allsangen kunne helt klart ha vært klarere. Uansett var det en fornøyelse og få oppleve gode slagere fra Motörhead for så tone ting ned før det siste bandet entrer scenen.

Jærnhand. Foto: Hans Martin Høydahl
AC/DC i ny form

Back:N:Black var en opplevelse i form av AC/DC i ny form, men du verden så kult. En setter lista relativ høyt når en går ned den gata der, men dette funket musikkmessig og ikke minst visuelt. Nå var det ikke det at det var damer som spilte, men bandet hadde massevis av energi og de hadde publikum i sin hule hånd.

Det hele ble en helt klart en opplevelsesrik kveld på Gjerdrum, så får de som ikke har sansen for coverband sitte hjemme i sofaen i stedet for å oppleve noe kult. Det var spilleglede, det var høyt, og det var et arrangement som gikk på skinner. Bare blide, feststemte mennesker så langt øyet kunne se på Monsters Of Rocktober 2022.

Bildegalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*