Monument Festival 2019 – intervju med festivalsjef

7. juni går startskuddet for verdens første Monument Festival – en tre-dagers techno-opplevelse i vakker natur på Nesodden.

Festivalen arrangeres av technomusikk-plattformen Monument, som blant annet jobber med å fremme kjente og ukjente artister, festivaler og eventer innen technosjangeren. I tre dager inviteres techno-interesserte, -nysgjerrige og -elskere til å oppleve alt technomusikk har å by på i vakre omgivelser på Skuterud gård.

Vi har tatt en prat med festivalsjef og grunnlegger av Monument, Henning Karwowski. Han snakker varmt om å drive magasinet, podcasten og eventene, og forteller at han gjør det ut av lidenskap for technomusikk. Han håper at festivalen kan være med på å ufarliggjøre og åpne techno for flere nordmenn.

Hva er konseptet Monument Festival?

– Monument Festival er uttrykket av Monument. Det er sounden, artistene og folka som har vært med på å utvikle konseptet, sier Karwowski.

Videre forteller han at de i starten så til andre vellykkede festivaler for inspirasjon, men fant ut at festivalen måtte være noe eget. De ønsket å lage en festival der absolutt alle er like mye verdt, og inviterer alle artister til å sove i telt på Skuterud i 3 dager. Alle frivillige, artister og deltakere får den samme behandlingen, og får bli del av Monument-familien.

– Vi har lyst til å gjøre techno mindre skummelt, og vise det fra en side folk ikke er så vant til. I Norge forbinder mange sjangeren med rus og mørke kjellere, men det er så mye mer, forteller Karwowski.

Det hele blir en reise gjennom alt techno har å by på. Perfekt for de som ønsker å bli bedre kjent med sjangeren, og for de som elsker den fra før.

Han mener techno handler om å være seg selv, føle seg trygg og å inkludere alle som måtte ønske å oppleve musikken. De har planlagt et variert show med ambient musikk fra morgenen av, perfekt for å slappe av i gresset. Videre utover dagen beveger musikken seg mer mot varm, lys og dansbar techno før den mer mentale technomusikken tar plass utover kvelden. Karwowski forklarer at det hele blir en reise gjennom alt techno har å by på. Perfekt for de som ønsker å bli bedre kjent med sjangeren, og for de som elsker den fra før.

Hva kan deltakerne forvente å oppleve på Monument Festival?

– En magisk opplevelse og reise gjennom technoambient musikk presentert av 15 artister fra hele verden. Minst to kunstinstallasjoner, god mat og en hyggelig campingplass, avslører festivalsjefen.

I tillegg til den gode musikken og naturopplevelsen vil deltakerne få oppleve TAOB «The Art of Breathing».

I tillegg til den gode musikken og naturopplevelsen vil deltakerne få oppleve TAOB «The Art of Breathing». Dette er en pustesesjon hvor man lærer en helsefremmende pusteteknikk. Karwowski er sikker på at dette vil gi deltakerne god energi som vil gjøre festivalopplevelsen enda bedre.

Han forteller også at de har prøvd å være miljøvennlige så langt det lar seg gjøre økonomisk.

Hvilke artister gleder du deg mest til å oppleve?

– Jane Fitz! Det er ei rå dame som er veldig i vinden for tida. Musikken er eklektisk og spennende, og hun tar deg med på en merkelig reise gjennom technomusikken, sier Karwowski.

I tillegg nevner han Roland Lifjell som en dyktig artist. Nordmannen holder på med et annerledes og kreativt prosjekt, og vil nok overraske de fleste.

Monument Festival vil være en helhetlig opplevelse, hvor du kan oppdage mye nytt og spennende. På scenen står mange up-and-coming artister, og dette heier vi i Disharmoni på! Er du glad i techno, eller nysgjerrig på sjangeren er dette noe du burde få med deg. Festivalen er kun tilgjengelig for i underkant av 500 mennesker, så her gjelder det å være rask!

Les mer om festivalen og artistene her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*