Symphony X @ Rockefeller

Foto: Øivind Svendsen
Symphony X er ikke akkurat Norgesvenner å regne, og har kun vært her to ganger tidligere, da med Stratovarius og Dream Theater øverst på plakaten, så dette var deres første konsert på norsk jord som headliner.

Settlisten var bra, men personlig hadde jeg nok ønsket meg et ganske annerledes låtutvalg.

Det var rimelig fullt på Rockefeller denne tirsdagskvelden, og etter den forventningsfulle atmosfæren i lokalet å dømme så var det tydelig at det var et etterlengtet besøk vi var vitne til. En etter en entret Symphony X scenen og dro i gang showet med tittellåta fra forrige plate, Iconoclast.

Lyden var ikke optimal, og spesielt Russell Allens vokal og Michael Romeos gitar hørtes ikke så godt som man skulle ønske. Det hindret forøvrig ikke bandet i å levere, og vi fikk høre «Evolution (The Grand Design)» fra V : The New Mythology Suite, og kveldens eldste låt, «Sea Of Lies» fra The Divine Wings Of Tragedy. Bandets to siste skiver var sterkest representert i settet, med «Serpent’s Kiss», «Domination» og «Set The World On Fire» fra Paradise Lost, og «Nevermore», «Without You» og «Run With The Devil» fra deres foreløpig siste album, Underworld. Settlisten var bra, men personlig hadde jeg nok ønsket meg et ganske annerledes låtutvalg. Det fungerte uansett bra, selv om lydbildet hemmet opplevelsen noe. Stemningen var god, ikke minst til å være en prog-metal konsert på en tirsdagskveld.

Det hele kulminerte med ekstra-nummeret, og muligens også kveldens høydepunkt; det 24 minutter lange eposet «The Odyssey» fra albumet ved samme navn. Stemningen i salen og humøret til bandet steg i takt med hverandre utover kvelden, og vokalist Russell Allen virket tydelig fornøyd med responsen de fikk, og ikke minst hvor «pitch perfect» publikum sang, så forhåpentlig drøyer det ikke like lenge til vi får se de her igjen. Og sannsynligvis blir neste plate et konsept-album om vikinger!

Symphony X @ Rockefeller 21.05.2019 : 7/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*