Neste uke er det by:Larm!

Endelig nærmer tiden seg for at Oslos gater igjen fylles med konserter, showcases, premieutelinger og seminarer. Selv om gatene er pakket med snø er dette desidert årets første vårtegn. 

by:Larm er Nordens ledende bransjefestival. Festivalen startet opp i Trondheim i 98 og har holdt Oslos gater varme siden 2008. En byfestival med over 200 konserter fordelt på Oslos konsertscener. Alt fra helt ukjente band, som slippes gjennom, via høstens demopåmelding, til allerede etablerte artister, som kommer med ny utgivelse eller som har blitt store i Sverige, men ikke i Norge og Danmark. Samt unge talenter som er på full fart oppover.

På dagen holdes det seminarer med paneler som passer både bransje og musikkinteresserte, og det stilles mennesker fra alle sider av musikkbransjen. Det er virkelig ikke mangel på ting å gjøre disse dagene.

Årets Bylarm – Stjerneskudd

Den ofisielle åpningen skjer torsdag klokken 10.00 på Dansens Hus hvor by:Larms nye daglige leder Mina Evenrud ønsker velkommen med kulturminister Trine Skei Grande, som skal snakke om visjoner fo norsk kultur og kulturliv. Deretter blir det både konferanser og et vidt spekter artister som skal vise fram hva de har å by på.

Det blir utdeling av priser hvor blant flere Phonofile Nordic Music Prize deler for årets beste nordidiske album, samt kåring av årets stjerneskudd. Det blir utdeling av 300 000 kroner til den artisten som blir «Årets Stjerneskudd». Utdelingen skjer på DogA lørdag i samarbeid med by:Larm og Norsk Tipping.

x by:Larm

Sammen med ulike aktører presenterer by:Larm 10 klubbscene-kvelder spredt utover dagene. Blant aktørene er URØRTFINALEN, i-D, 730. no, Øya, GAFFA, Westerdals, Ultima, Red Bull Music, Yndling og Slottsfjell.

Torsdag 1. mars

URØRTFINALEN 2018 i Mathallen kl 12 med livesending hvor NRK P3s programleder Christine Dancke og Urørtprogramleder Erik Havelin skal lede publikum. Årets Urørtfinalister er: Heave Blood & Die, JON OLAV, Hanne Mjøen og Kald Flamme. Vi ønsker finalistene lykke til.

730.no er denne torsdagen på Sentrum Scene med disse utvalgte artistene: Fanny Andersen, Halie, Billie Eilish, YXNG BANE og HKEEM.

Fredag 2. mars

Øyafestivalen holder til på Blå fredagskvelden og artistene de har valgt for anledningen er:  Sassy 009, Superorganism (UK), Bendik HK, Cut Worms (US), Ola Kvernbergs Steamdome III, Great News og Paradise (NO/US/UK).

På Rockefeller er det våre venner i GAFFA som har satt sammen et smakfult program for anledningen. Artistene de har valgt ut er Bisse (DK), School of X (DK), ARY (NO), Angelo Reira og Philip Emilio.

Programmet

Det varierte programmet har noe for en hver smak og er fordelt over scener i hele Oslo. By:Larm Black holder til i Vulkan Arena og på Pokalen, mens resten for det meste skjer nærmere sentrum. Det blir en helg man ikke så lett glemmer. Den vi snakker om resten av året. Les mer om by:Larm Black her.

by:Larm har alltid så mye å by på at det er vanskelig å velge, her er noen av våre anbefalinger under de tre dagene.

Torsdag 1.mars

Revolver – Intetskjønn – 19.00, skriking, dansing og aggressiv queerpunk.

Sentrum Scene – Fanny Andersen – 20.00

Krøsset – Esther Vallee – 20.30, pop i verdensklasse med bevegelser innom soul-sjangeren blandet med mørk elektropop.

Ingensteds – Jimmy Smash – 22.00, R&B med rendyrkende romantikk og et frisk pust tenk typ amerikanske urban- og pophelter som J Dilla, Quincy Jones, Bon Iver og Anderson .Paak.

Revolver – Third Attempt – 22.00, om du ønsker å chille eller bare trollbindes på dansegulvet med den 20 år gamle DJ og produsent Torje Fargertun Splide fra Asker.

Rockefeller – Ängie – 22.30, hvis det er lettere klistrete og frekk party-hip hop og R&B med ambivalente basstrommer og attitude, du ønsker.

Blå – WHALESHARKATTACKS – 22.30, en blanding av 808 goth, MIDI-punk, mørk RnB og nihilistisk trap med eksperimentelle elementer som gjør det dansbart og catchy.

Mono – Sløtface – 00.00, et band du ikke kan gå glipp av under årets by:Larm.

Rockefeller – Reykjavíkurdætur – 00.30, et kvinnebasert rap-kolllektiv fra Reykjavík

Sentrum Scene – Hkeem – 00.00

Kulturkirken Jacob – Kristian Kristensen – 00.00

Fredag 2. mars

Ingensteds – Farao – 19.00, umåtelig vakker musikk med en forførende vokal og dype soniske lyder.

Ingensteds – Emir – 20.00, er Suhi fra Sushi X Kobe.

Blå – Sassy 009 – 19.30!

Blå – Superorganism – 20.30, musikalsk moro i et fargesprakende lydbilde.

Sentrum Scene – Mwuana – 20.00, svenskenes store R&B og hiphop håp.

Revolver – De Underjordiske – 23.00

Sentrum Scene – Rytmeklubben – 01.00

Lørdag 3. mars

Gamla – Emilie Adams – 20.30, mørk elektronika som Banks og Lorde, og litt alternativ pop, som MØ, Lana del Rey og Coldplay.

Gamla – Spielbergs – 23.30

DOGA – Sonny Alven – 24.00

Gamla – The Harvey Steel Show – 00.30

Kulturkirken Jacob – Ivan Ave – 01.00

Les hele programmet her.

by:Larm på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*