Norwegian Giants – Fasan  Kjempemessig!

Vurdering

Norwegian Giants – Fasan 5/6Karakter 5
Norwegian Giants, bestående av Tarjei Krogh, Joakim DenGode og Markus storm slapp albumet Fasan for en måneds tid siden. Med bidrag fra en rekke dyktige vokalister og instrumentalister har albumet blitt en mangefasettert lydbombe og et isfriskt pust i elektronikaverdenen. 

Det er nemlig en variert meny Norwegian Giants byr på her. Hvilket stemmer godt overens med trioens motto om å følge hjertet, ikke trender. Samlet sett har ikke albumet noen absolutte sjangermessige avgrensninger, men å hevde at det kan befinne seg i et skjæringspunkt mellom house, EBM (Electronic Body Music) og synthpop er nok ikke helt urimelig. 

Enorm sjangerbeherskelse

Som nevnt har produsenttrioen fått hjelp av en bukett håndplukkede stemmekunstnere til å komplementere samtlige av de åtte låtene. Blant de mest fremragende vokalprestasjonene er det særlig verdt å nevne Jazzsangerinnen Renate Rubini, som med sin sjelfulle og Adele-beslektede stemme tilfører den funky og dansbare “Mhmhm” det lille ekstra. Det samme kan sies om den drømmeaktige “Shelter”, som passer utmerket godt med sine særegne bidrag fra Manuela Hofer og Electro Spectre. 

De norske kjempene vet imidlertid når de skal kline til med alt de har av krutt.

At primus motor Tarjei Krogh har leflet med beats siden 90-tallet, har nok sitt å si med tanke på det høye nivået albumet holder produksjonsmessig. Som oftest holdes det enkelt, og det fungerer svært bra. Som i både den delsyntetiske og gitardrevne “Here We Go Again”, og i “You” som minner om noe fra Röyksopps spede barndom. De norske kjempene vet imidlertid når de skal kline til med alt de har av krutt. Noe som best viser seg i den søkkvåte “Perpetual”, som med sirup-seige synther og flittig bruk av klang sørger for en høyst verdig avslutning på albumet.       

Fasan er et mangfoldig album som gjenspeiler bakmennenes enorme sjangerbeherskelse og kjærlighet for musikk. Heldigvis ryktes det også om mer fra Norwegian Giants fremover, både i form av remixer og radio edits av tre av låtene fra Fasan, samt et helt nytt album på nyåret. Vi gleder oss!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/4fWLawXPKVF4OnhNCMG4ki» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*