Ny EP fra Blood Command!

Foto: Øystein Grutle Haara
Blood Command ga før helgen ut «Return Of The Arsonist» i samarbeid med Fysisk Format.

Bergen-baserte Blood Command ble formet i 2008, og har oppnådd mye siden da. Bandet har spilt på festivaler som Roskilde, Download, Øya, og Vans Warped Tour, og har gitt ut tre fullengdere som har blitt unisont hyllet både av norsk presse og internasjonale storheter som Metal Hammer og Kerrang.

Deres utskuddvennlige kamikaze-punkrock treffer hjem hos mange, noe responsen som kom på deres seneste fullengder «Cult Drugs» fra 2017 vitnet om. Toppkarakterene kom som perler på en snor, tre av låtene ble spillelistet av NRK, og bandet ble beskrevet som «en av verdens best bevarte hemmeligheter«. Fredagens utgivelse vitner ikke om et band som hviler på sine laurbær, og «Return Of The Arsonist» bæres av et Blood Command som låter like vitalt og hardtslående som alltid.

Hardtslående perler

Det handler om den romantiske ensomme ulven, taperen som er dømt til en trist sorti. Og om hvordan verden skaper monstre ved å ignorere dem.

Med «Return Of The Arsonist» følger bandet opp en tråd fra 2011, nærmere bestemt EP’en «Hand Us The Alpha Male» og dens åpningsspor Summon The Arsonist. Låten gir lytteren orkesterplass på innsiden av hodet til en ekte ildpåsetter. Yngve Andersen, som er bandets produsent, låtskriver, og gitarist, oppsummerer tematikken følgende:

«Det handler om den romantiske ensomme ulven, taperen som er dømt til en trist sorti. Og om hvordan verden skaper monstre ved å ignorere dem.»

Blood Command er ikke fremmed for interessante konsepter og smarte, uvanlige låttitler. Undertegnede synes for eksempel at Quitters Don’t Smoke fra 2017 burde vunnet en eller annen internasjonal ordspill-pris. Denne tradisjonen har også funnet veien til «Return Of The Arsonist», hvor det velregisserte tittelsporet bærer navnet S01E02.Return.Of.The.Arsonist.720p.HDTV.x264 – en morsom referanse til internetthverdagen før strømmetjenestenes æra.

Et annet musikalsk og konseptuelt høydepunkt på EP’en er No Thank You, I’m More in to Fake Grindcore. Denne hardtslående perlen høres ut som en diss-låt, hvor bandets som alltid allsidige vokalist Karina Ljone synger deler av låten med en nærmest hånende og kvasi-pompøs stil. Helt ubetalelig!

«Return Of The Arsonist» er spilt inn i SpaceKraft studio i august 2018. Produksjonen står Andersen for, mens Simon Jackman har vært tekniker og mikser. Dag Erik Nygaard har mastret utgivelsen, mens coverart er signert Robert Høyem. Bandet skal snart ut på en slippturné, og du kan se Blood Command live på følgende datoer og steder:

26. april: Sticky Fingers, Gøteborg
27. april: Gamle Total, Tønsberg
10. mai: Tou, Stavanger
11. mai: Union Scene, Drammen
23. mai: Tyven, Trondheim
24. mai: Terminalen, Ålesund
25. mai: Underlig, Bergen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*