Ny musikk fra Local Natives

Foto: Local Natives

Indie-rock bandet Local Natives ga ut sitt debutalbum i 2009. Ti år senere er det nye albumet «Violet Street» rett rundt hjørnet.

Local Natives første album «Gorilla Minor» ble til i et stort, rotete kollektiv i Silver Lake i 2009. Siden den gang har både musikken og bandmedlemmene utviklet seg mye. Og selv om de fem musikerne ikke lenger bor sammen er det ingen tvil om at de samarbeider godt. Deres nyeste album «Violet Street» gies ut 26. april, og drøfter hvordan man kan finne ly i alt kaoset.

Tankefull tematikk

De to første smakebitene på albumet ble gitt ut 8. april, og lever opp til bandets indie-rykte. Låta When Am I Gonna Lose You balanserer det akustiske og elektriske perfekt i god gammeldags americana-stil, og er gjennomgående behagelig å høre på. Vokalist Taylor Rice forteller at teksten handler om hvordan han over lengre tid opplevde angst for at det fantastiske forholdet til kjæresten skulle ta slutt. I den tilhørende musikkvideoen formidles budskapet av skuespiller Kate Mara som drar på butikken, drikker vin og spiser middag helt alene. Med en leken og up-beat bass og vakkert harmonisert vokal oppleves låta både melankolsk og håpefull på samme tid. 

 Bandets vokalister vet å utnytte samklangen i stemmene, noe som gir Local Natives en egen sound du lett kjenner igjen.

Café Amarillo har en dypere og mer groovy sound, med tung bass og trommer som drar deg fremover. Det føles som vi er på vei et sted, noe som passer godt til teksten. Linja «You’re in the lobby and I’m on my way home. But there’s no shelter without you there.» kan virke som et svar på albumets overordnede spørsmål om hvordan man finner ly i en kaotisk hverdag.

God balanse

Låta Tap Dancer, gitt ut 11. april, er en følsom ballade, og ikke like fremdrivende som de to tidligere singlene. Låta understreker det faktum at bandet vet akkurat hvordan det akustiske og elektroniske skal balanseres. Dette er utrolig deilig å høre på! Bandets vokalister vet også å utnytte samklangen i stemmene sine, noe som gir Local Natives et særpreg du lett kjenner igjen.

Local Natives skal ha skryt for å finne flere måter å fremstille det melankolske på, for selv om de tre singlene har en felles tematikk er dette tre totalt forskjellige låter. Ut i fra det vi har fått høre fra «Violet Street» så langt virker dette som et spennende album med låter man lett kan bli knyttet til. Albumet i sin helhet kommer 26. april, og gies ut av Loma Vista Recordings.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*