Ny EP fra Flora Cash

Foto: Jared Thomas Kocka

Den svensk-amerikanske indie-pop duoen Flora Cash gir ut sin fjerde EP «Press».

Ekteparet Shpresa Lleshaj-Randall og Cole Randall kom i kontakt over Soundcloud i 2012. God kjemi og en gjensidig fascinasjon for hverandres musikk førte til at de to bestemte seg for å møtes. Shpresa reiste fra Stockholm til Minneapolis, og dette var starten på et spennende samarbeid. I dag bor de sammen i Stockholm og gir ut musikk under navnet Flora Cash.

Duoen har allerede gitt ut to album og tre EP-er, og er nå aktuelle med sin fjerde EP «Press». I januar kom singelen They Own This Town, som fort ble lagt til på over 25 New Music Friday-spillelister på Spotify over hele verden.

Tidsriktig pop

De som hørte på Flora Cash tilbake i 2013/2014 forbinder nok duoen med indie og folk-inspirert popmusikk. Den rolige gitarklimpringen har de beholdt, men de nye låtene beveger seg bort fra folk-universet, og inn i den mer moderne siden av popsjangeren. Sounden er behagelig og interessant, med innslag av både gitar, keys og milde tekno-effekter.

Shpresas myke vokal med noe barnslig preg blender godt sammen med Coles hese stemme.

Låta You’re Somebody Else ble gitt ut allerede i 2017, og er også med på debutalbumet «Nothing Last Forever». I 2018 fikk den internasjonal oppmerksomhet etter å ha blitt brukt i en kampanjefilm om sikkerhet for unge som møter hverandre på nett. Låta er vakkert skrevet, og kan tolkes på så mange måter. Den har gjort seg fortjent til en plass på EP-en også.

Ekteparet er begge vokalister, noe som legger opp til fine klanger. Shpresas myke vokal med noe barnslig preg blender godt sammen med Coles hese stemme. Tekstene går inn på seriøse temaer, og parets eget kjærlighetsliv har vært inspirasjon til flere av låtene. EP-en er gitt ut gjennom det svenske plateselskapet Icons Creating Evil Art.

Flora Cash er booket til Woodstock 50 i sommer, sammen med band som Imagine Dragons, The Killers og Cage the Elephant. Liker du moderne indie/alternativ pop er dette å anbefale!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*