Ståle Storløkken slipper sitt første soloalbum

Foto: Thor Egil Leirtrø
Ståle Storløkken har vært høyt og lavt i norsk musikkliv i flere tiår. «The Haze Of Sleeplessness» er hans første fullengder som soloartist, og er ute i dag gjennom Hubro Music.

Ståle Storløkken har en lang og imponerende CV. Han har vært på å grunnlegge suksessfulle band som Supersilent og Elephant 9, samarbeidet med Motorpsycho, spilt med Terje Rypdal i Skywards, og skrevet musikk for Trondheim Voices. Med synthalbumet «The Haze Of Sleeplessness» prøver den meritterte musikeren noe nytt, nemlig å jobbe fullstendig alene.

Solo med stor S

Albumet er Storløkkens prosjekt fra A til Å. Han har gjort alt selv, fra komponering og avspilling til innspilling og miksing.

Albumet er Storløkkens prosjekt fra A til Å. Han har gjort alt selv, fra komponering og avspilling til innspilling og miksing. Dette var alt annet enn ufrivillig; den allsidige artisten har uttalt dette var etter eget ønske og at han ønsket å bli bedre på mikseprosessen ettersom det er en såpass viktig del av det kunsteriske resultatet.

Mesteparten av låtmaterialet har sitt utgangspunkt i improviserte deler, som fungerer som et fundament hvor arrangementene og musikken har blitt lagt på etterpå. Storløkken har benyttet en rekke forskjellige synther på albumet, hvorav de fleste er analoge. Minimoog, Prophet T8, Prophet VS, Arp Pro Soloist og Oberheim Xpander er noen av redskapene som har blitt tatt i bruk, i tillegg til en håndfull software-synther.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*