Ny EP fra Horizon Ablaze!

Foto: Amund Hestsveen
Metalbandet Horizon Ablaze følger opp årets «The Weight of a Thousand Suns» med sin nye EP «Di Inferi».

Foto: Amund Hestsveen

I februar ga Kristiansand-baserte Horizon Ablaze ut sitt imponerende tredjealbum. Vi i disharmoni var langt fra alene om å være begeistret, og mottagelsen var varm i både inn- og utland. Velrenommerte internasjonale musikkmagasin som Louder Than Words og No Clean Singing var rause med sin hyllest, og omtalte skiva som «an incredibly good record» og proklamerte at «this could (and should) be one of the defining albums of 2018«.  Det har i ettertid kommet frem at under prosessen med å spille inn «The Weight of a Thousand Suns» var det to låter som ble utelatt fra albumet. Disse to låtene – Stream of Consciousness og Di Inferi – gis ut som en EP i dag.

Kontinuasjon

Horizon Ablaze har ikke firet på hverken ambisjonsnivå eller dragning mot det konseptuelle siden sist vi hørte fra dem.

Bandet, som består av Andre Kvébek (vokal), Stian Ruethemann (gitar) og Kevin Kvåle (trommer), virker å ha en klar og gjennomtenkt visjon med det de driver med; de to sporene ble eksludert fra «The Weight of a Thousand Suns» ettersom de avvek i både essens og symbolikk. Det ble dermed bestemt at låtene burde bli presentert gjennom et annet uttrykk enn deres tredje fullengder.

Horizon Ablaze har ikke firet på hverken ambisjonsnivå eller dragning mot det konseptuelle siden sist vi hørte fra dem. De to låtene som utgjør «Di Inferi» forteller sammen en historie om å strømme gjennom drømmer, observere hva som ligger under overflaten, og å kjenne på en lengsel. Kontinuiteten stopper ikke der; som alltid er det kunstneren Kjell Åge Meland som står for coverart.

Siden utgivelsen av «The Weight of a Thousand Suns» har bandet avholdt flere konserter  Med unntak av releasekonserten for albumet har disse i all hovedsak vært på bandets hjemmebane, blant annet festivalene Southern Discomfort og Sørveiv 2018. Vi krysser fingrene for at de kommer tilbake til hovedstaden snart!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*