Ny EP fra Lazy Queen!

Foto: Anine Desire
Lazy Queen klinker til med en frigjort og fascinerende hybrid. «A Sigh So Deep» er ute i dag!

Lazy Queen består Peter Steinholt Mortensen, Jon Bernhard Hunskaar, Petter Anderdal, Jonas Røyeng og Henrik Søberg. Gitt dette grunnleggende premisset vil det kanskje derfor overraske deg å høre at bandet ble startet i New York, og at de hadde en viss fartstid i verdensmetropolen etter oppstarten.

Siden debuten «Drift» i 2015 har bandet dog skiftet både base og besetning. Lazy Queen sogner for tiden til Oslo, og kun vokalist/gitarist Henrik Søberg gjenstår av originalmedlemmene. En viss turbulens kan det ha vært, all den tid det totalt har vært 14 mennesker innom bandet i løpet av dets relativt korte historie. Søberg er sporty nok å medgi at det kan ligge noen implikasjoner i dette.

Meget spennende

«A Sigh So Deep» er en 5-spors studie i velfungerende sjangerblanding.

Nok om det! Her er det nemlig ikke bare historien som er interessant – det er også meget spennende musikk. «A Sigh So Deep» er en 5-spors studie i velfungerende sjangerblanding. Sjeldent hører man en indierock/punkrock-hybrid av dette kaliberet, med et lydbilde som er så forfriskende frigjort.

Dette er etter alt å dømme et resultat av en bevisst strategi. Søbergs tilnærming til låtskriverrollen er å aktivt gå inn for å utfordre selvbegrensningens lenker og det moderne menneskets (bevisste og ubevisste) markedsføring av selvet. Han oppsummerer filosofien på følgende vis:

«Det er et forsøk på å forløse noe både hos oss selv og i de som lytter til musikken. Dine svakheter er styrker.Å tillate seg å være sårbar står sentralt i mange av tekstene i en sjanger, industri og verden som i stor grad handler om imagebygging og fasadevedlikehold.»

Lazy Queen har spilt rikelig med konserter siden sin geografiske omplassering. Klubbøya, Kanalrock-arrangementer, Pride Park, og Musikkens dag er kun en håndfull av scener de har stått på. De har også turnert i Danmark, Nederland, og Puerto Rico (!). I anledning slippet av «A Sigh So Deep» vil det avholdes releasekonsert på Vaterland den 25. januar. Support samme kveld er The Ida, som er soloprosjektet til Ida Dorthea Horpestad i Blomst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*