Ny EP fra Sauropod!

Foto: Simen Omland
Den spennende og særegne punk/grunge-trioen gir ut sin andre EP samme dag som norgesturnéen deres starter. «Sauropod 2» gis ut i dag gjennom Propeller Recordings.

Sauropod, som består av Jonas Røyeng (gitar/vokal), Kamilla Waal Larsen (bass/gitar), og Jørgen Natland Apeness (trommer), har en god marsmåned i vente. I dag slippes oppfølgeren til deres kun 6 måneder gamle selvtitulerte debut-EP, og i kveld starter de sin norgesturné på Hulen i Bergen – den første av mange innenrikskonserter de skal avholde de neste ukene.

De 5 låtene som utgjør dagens utgivelse ble spilt inn i samme sesjon som førsteutgivelsens låter, men beskrives av bandet selv som «den ‘rare’ gjengen«. Trioen omtaler den videre som en vesentlig mørkere utgivelse enn sin forgjenger, samtidig som de enes om at den er mer romantisk orientert. Bassist/vokalist Kamilla hevder at EP’en langt på vei kan kalles bandets samling av love songs.

Spennende sound

Sauropod har et variert og spennende lydbilde som er vanskelig å beskrive i stikkordformat.

Sauropod har et variert og spennende lydbilde som er vanskelig å beskrive i stikkordformat. Et støyende 90s-preg er klart tilstede; blant annet Nakata høres ut som et bortkomment Pixies-spor.

Samtidig klarer bandet på stilig vis å kombinere grungen med melodier og akkordprogresjoner som minner om 50/60-tallet og sounden av doo-wop. Tenk Nirvana krysset med «Enchantment under the sea»-bandet i «Tilbake til Fremtiden». Både åpningslåta Square Street og tredjespor Fantasticid er prima eksempler på dette. Det samme kan dog ikke sies om I’ve Seen How You Smile, som derimot briljerer med en helt super groove og som av uklare grunner minner meg om Nine Inch Nails’ Into The Void.

Gitarist/vokalist Jonas har tidligere proklamert at EP’en består av «et slags spontant utvalg av låter som representerer en stor del av live-settet de har fremført det siste året». Turnéen som har startskudd i kveld er nemlig langt fra deres første live-erfaring; siden 2014 har bandet spilt på scener som Øyafestivalen, Slottsfjell, og by:Larm. De har også vært rikelig utenlands, blant annet i en 30-dagers turné på sentralkontinentet i en ikke altfor romslig Wolksvagen. Om logistikken blir behageligere nå vet vi lite om, men vi vet at du kan få sett dem her til lands på følgende steder i mars:

07/03/2019 Hulen, Bergen
09/03/2019 Feelgood, Halden
15/03/2019 Vaterland, Oslo
29/03/2019 Union, Drammen

Produsent av «Sauropod 2» er Hasse Rosbach, som tidligere har jobbet med artister som Turbonegro, Heroes & Zeroes, og Moddi. Mike Hartung står for miksing, mens Chris Sansom er master of mastring. Vi ønsker Sauropod lykke til på landeveien!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*