Brylarm 2019

André Storhaug fra Erlik. Foto: Nanna Aanes Wolden
Kulturkirken Jakob har stengt lyset ute, men det er ikke mangel på varme på innsiden. Stiftelsen Erlik, Oslo Ess og ISÀK med flere sprer kjærlighet på Brylarm også i år.

Hele Norges Marte Stokstad kommer ruslende ut på scenen og roper ut «dette var koselig!«. Med litt for mye feedback i mikrofonen er By:Larm-universets koseligste arrangement i gang. Et samlingspunkt for absolutt alle.

Et givende samarbeid

Oslo Ess går på scenen til introduksjonen «BryLarms fedre». Det hele startet nemlig i 2013 da bandet ga bort sin tredje plate «Alle hjerter deler seg» til stiftelsen Erlik. De ønsket å dele på oppmerksomheten, og gatas mest joviale folk solgte den gledelig sammen med =Oslo. Men de stoppet ikke der – også scenen skulle deles. Vokalist Åsmund Lande forteller at de ønsket å lage et arrangement med innhold og mening, og dette har de virkelig fått til! De fremfører et par av sine egne låter, blant annet Ute og sykle som passer veldig godt i settingen.

Etter en forrykende start kommer en pent kledd Sondre Foyn Gullvåg ut på scenen. Med rak rygg fremfører han vakre og tankevekkende dikt, og beviser BryLarms opprinnelige idé – tidligere rusmisbrukere hører helt klart hjemme på scenen de også. Ordene «det å bry seg gjør meg bedre» runger i kirkerommet.

Ordene «det å bry seg gjør meg bedre» runger i kirkerommet.

Søskenbarna Susanna og David Wallumrød har slått seg sammen for anledningen, og spiller fengslende versjoner av låter fra blant annet Cohen og Waits. Susannas klare stemme sammen med Davids briljering på keyboard høster stor applaus.

Oslo Ess tilbake på Brylarm-scenen. Foto: Nanna Aanes Wolden
Ingen mangel på nestekjærlighet

Stokstad kommer tilbake på scenen, og med seg har hun en liten gutt som savner mammaen sin. En lettet mor kommer løpende og omfavner guttungen, og det er da jeg innser at BryLarm er noe helt spesielt. Her er det så mye hjerterom at lokalet aldri kunne blitt for fullt. Mellom innslagene er det aktiv mingling, og stort inntak av kaffe fra Erliks egen kaffebar.

Her er det så mye hjerterom at lokalet aldri kunne blitt for fullt.

I det neste artist kommer på scenen senker roen seg i rommet. André Storhaug fra Erlik setter seg ned med en kassegitar og spiller et par egenkomponerte stykker. Han reiser seg og gjør en stort og høytidelig bukk mot det veldig fornøyde publikumet.

Også Magnus Grønneberg, kjent fra CC Cowboys, har tatt turen til Kulturkirken Jakob denne lørdagen. Han underholder med både gitar og munnspill, og engasjerer et publikum som frem til nå hadde vært stillestående.

Marte Stokstad ledet oss gjennom arrangementet. Foto: Nanna Aanes Wolden
Stor spilleglede

Det er ingen tvil om at alle som opptrer stortrives på scenen. Bandet The Fruits beskriver seg selv som en rusfri og musikkglad vennegjeng. På BryLarm står de selvsikre på scenen med selvskrevet indiepop. Det de har fått til i øvingslokalene til Frelsesarmeen på Sagene er virkelig imponerende.

Etter å ha stått oppreist i snart tre timer begynner energien å synke. Heldigvis er de to siste bandene på plakaten ordentlige energibomber. Guttegjengen i bandet Pelicat spiller noen låter fra sin nyeste plate, og deres spilleglede og samspill smitter rett over.

Gåsehuden gjør sitt inntog i det hun begynner å joike. For en opplevelse!

Den fantastiske opplevelsen BryLarm nærmer seg slutten, og lysene senker seg. Ut på scenen kommer ISÁK, med Ella Marie Hætta Isaksen i front. Gåsehuden gjør sitt inntog i det hun begynner å joike. For en opplevelse! Med en energisk og vennlig attitude får hun med seg hele salen inn i sitt univers. Ella minner oss alle på hvor stort det faktisk er at hun som same står i en kirke og joiker.

Med det var BryLarm over for i år, og fikk du ikke vært der anbefaler jeg sterkt at du holder av datoen neste år. Frem til da kan du jo lese et intervju Disharmoni gjorde med Oslo Ess om BryLarm i fjor.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*