Ny singel fra Orions Belte – Atlantic Surfing

Det speisa og Øya-aktuelle bandet gir i dag ut singel nummer to fra sitt kommende debutalbum.

Foto: Promobilde

Veteranene Øyvind Blomstrøm (El Cuero m.m.) og Chris Holm (The Alexandria Quartet, Bloody Beach m.m.) tilbringer mye tid på turné. Da de for n’te gang møttes igjen i 2016, ble det bestemt å realisere deres felles drøm om å starte et instrumentelt prosjekt. Med på laget fikk de Kim Åge Furuhaug, og Orions Belte var plutselig en realitet.

Eklektisme på norsk

Det er ikke den enkleste sak i verden å entydig presisere hva slags musikk denne eklektiske trioen spiller.

Det er ikke den enkleste sak i verden å entydig presisere hva slags musikk denne eklektiske trioen spiller. Dette lever bandet heldigvis helt greit med. I et forsøk på å oppsummere sitt eget lydbilde skriver Orions Belte følgende:

«Er det blues? Er det verdensmusikk? Er det undergrunnspop? Det kan du nesten bestemme helt selv, for det er ikke så viktig for Orions Belte å bli puttet i bås. De spiller instrumental musikk inspirert av Nigeriansk rock fra 70-tallet, postkort fra den franske rivieraen, Formel 1-løp på Monza-banen i Italia, og da Joe Frazier slo Muhammad Ali i ‘Fight of the Century’ i 1971. Eklektisk og unikt, klarer du å høre det for deg»?

Det gis lovnader om at deres kommende debuplate, «Mint», vil ha et tilsvarende porøst forhold til etablere sjangerdefinisjoner. Texas-bandet Khruangbin er angivelig det bandet det lettest kan sammenlignes med. Albumet har ikke fått en releasedato, men vil bli gitt ut i samarbeid med Jansen Records, og vil inneholde musikk som passer like bra på rølpete gatefester som i stive casinolounger. Tidligere i år ble singelen Le Mans gitt ut, som den første smakebiten på hva vi har i vente.

Orions Belte på Facebook

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/6mu9NIksIqbOBEoe7ZR4HF» width=»300″ height=»190″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*