Ny strålende singel og video fra Tuvaband

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard
Tuvaband er soloprosjektet til låtskriveren, multiinstrumentalisten og produsenten Tuva Hellum Marschhäuser. Nå jobber hun med et nytt album hvor «Something Good» er første smakebit.

Tittelen og tekstlinjen «Something Good» er sterkt inspirert av Kate Bush-låten «Cloudbusting» hvor Bush synger «Ooh I just know that something good is gonna happen.» Preget av den tildels traurige koronaperioden bestemte hun seg for å lage en låt med håp i:

«Jeg bodde i Berlin, hvor det var enda flere- og strengere regler under pandemien, og en ekstremt dyster stemning. Med en usikker fremtid også med tanke på alle andre ting som skjedde i verden, føltes det ut som starten på en dystopisk tid. Jeg bestemte meg for å skrive låten som jeg selv ønsket å høre.»

Låten er en finstemt, klangfull låt med nydelig pianospill, fine innstikk fra elgitar og synth, varsomme bassganger og den særpregede, lyse stemmen til Tuva Hellum Marschhäuser – også i koringen. Tenk Cocteau Twins, tenk gjerne Kate Bush, men først og fremst er hun seg selv i musikken hun lager.

Marschhäuser har gjort det aller meste selv: Spilt instrumenter, sunget, spilt inn, produsert og miksa. Kenneth Ishak spiller trommer og Philip Shaw Bova har stått for mastering. Videoen er laget av Marius Mathisrud.

Tuvaband har flere utgivelser bak seg, og rett over nyttår kommer den nye plata. Skal vi dømme etter singelen «Something Good», har vi en skikkelig velsmakende musikalsk konfekteske i vente i januar.

Se videoen og hør låten her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*