Listen To Girl – Long-Term World

Foto: Signe Luksengard
Listen To Girl gir i dag ut sitt etterlengtede album «Long-term World» i samarbeid med Earthly Habit!

Duoen, som består av Christian Winther og Ina Sagstuen, slapp i høst en smakebit i form av singelen Tired Eyes a Moon. Vår skribent delte noen tanker om denne i november! På plata har de også fått med seg en rekke spennende musikere; her finner vi nemlig artister som Anja Lauvdal (Broen, Skrap), Kyrre Laastad (Jenny Hval, Snøskred) og Andreas Winther (Megalodon Collective)! Videre finner vi også Heida Mobeck (Skrap, Broen) og Magnus Nergaard (Monkey Plot, Torg).

I tillegg til dette er plata mikset av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, U-FOES) og mastret av Helge Sten (Deathprod, Supersilent). En slik samling av talenter må jo nesten bli bra, og det ble det jaggu!

Positiv fremtoning, dystopisk innhold

Min største anger ved denne plata, er at den kommer først nå, for dette var flotte greier!

Selv om låtene Once Yourself og Tired Eyes a Moon har en upbeat rytme og positiv fremtoning, har de ett heller dystopisk og nedtonet innhold. Temaer som miljøproblemer, handlingslammelse og det å miste seg selv gjemmer seg nemlig bak den muntre fasaden.

Tittellåta berører de samme temaer, og minner oss om at denne planeten ikke er midlertidig, men en «Long-Term World». Lydbildet er gjennomført selvmotsigende, med sine elektroniske instrumenter som sklir inn mellom de akustiske instrumentene. Neste låt, Birds, bryter nærmest perfekt med dette, med et lydbilde som fremstår nesten heldigitalt.

Til tross for bruddet passer låta fantastisk inn i albumet, blant alt det akustiske. Hvis man ser litt dypere, oppdager man nemlig en velkjent tematikk, og et lydmønster som åpenbart hører hjemme i dette albumet.

Min største anger ved denne plata, er at den kommer først nå, for dette var flotte greier!

Listen to Girl – Long-Term World 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*