Nytt album fra Solstorm!

Foto: KBH
Etter åtte år i dvale er Bergensbandet aktuelle med sitt andre album. II er ute i dag via Apollon Records.

Doom-bandet Solstorm albumdebuterte i 2011, og høstet rikelig med lovord for dette både hjemme og utenriks. Deres etterlengtede andrealbum er det første på åtte år, men det betyr ikke at de har ligget brakk i hele denne perioden. Samme år som debutalbumet gikk i hyllene spilte de i på (den siste) Hole In the Sky-festivalen, hvor festivalsjef Torgrim Øyre døpte dem «det tyngste bandet i Hordaland». De har spilt på Inferno i 2012 og 2013, og supportert internasjonale navn Solstafir, Bongzilla, og The Ocean Collective.

Massive lydvegger og introspektive melodiske passasjer

Solstorm utmerker seg på kontraster mellom det lyse og det mørke.

Solstorm utmerker seg på kontraster mellom det lyse og det mørke. Lydbildet på II skifter sømløst mellom massive lydvegger og introspektive melodiske passasjer som smaker av Pink Floyds glansdager. Andre band som Solstorm har blitt sammenlignet med er Isis, Neurosis, Cult of Luna, og Jesu.

Arbeidet med II startet etter en kort gjenforeningsturné i 2017. Bandet entret først Taakeheiem Lydriket i Oslo, for så å følge opp i sitt eget studio i Bergen. Gjesteartister på blant annet saksofon, trompet, fiolin, og cello har også vært en del av innspillingsprosessen. Resultatet kan du høre under!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*