Olavsfest 2022: Ine og Edvard Hoem i Vår Frue kirke

Foto: Frank Valde
Publikum i Vår Frue kirke fikk se far og datter Hoem i flott samspill i sakrale omgivelser under Olavsfestdagene i Trondheim.

Vurdering

Ine og Edvard Hoem i Vår Frue kirke – 4/6Karakter 4

Edvard Hoem bør være kjent av de aller fleste med en viss litteraturinteresse. Han har skrevet romaner, dikt og skuespill og har mottatt et pent knippe priser for litteraturen sin. Denne kvelden i Vår Frue kirke har han med seg datteren Ine som er artist med plater både på engelsk og norsk bak seg.

Samspillet mellom de to foregår i hovedsak slik at Ine og bandet framfører musikk avløst av Edvard Hoem som leser dikt. Noen av låtene/salmene har pappa Edvard skrevet teksten til, mens andre låter er det Ine som har forfattet.

Familiært samspill

Hun har med seg et godt band som er med på å sette stemninger til tekstene, enten de handler om oppbrudd, vantrivsel, kjærlighet eller mer himmelvendte, åndelige tekster. Musikken kan karakteriseres som neddempet pop, men man finner også jazz-elementer her.

I det hele tatt fant musikk, lyrikk og samtaler sammen i et fint og familiært samspill i en fullsatt Vår Frue kirke denne søndagskvelden

Edvard Hoem gir oss fine betraktninger over livets små og store hendelser, bl.a. det morsomme diktet om da kompisgjengen fra vestlandet fikk nok av damenes skalldyr og dill og satte i gang med å lage raspeballer i stor stil. Diktet avsluttes med en rituell nedsenking i havet av restene av raspeballene.

Det blir også tid til små far-datter-samtaler som er både rørende og morsomme, bl.a. om da Ine skulle flytte fra Bergen til Trondheim pga. vantrivsel. Pappa Edvard fikk to slitne typer til å hjelpe med flyttingen til ny leilighet i Trondheim. De ble lovet øl for jobben, og de var særdeles øltørste og utslitte etter å kun å ha forflyttet på en kleshenger og en knaggrekke. I det hele tatt fant musikk, lyrikk og samtaler sammen i et fint, stemningsfullt og familiært samspill i en fullsatt Vår Frue kirke denne søndagskvelden.

Bildegalleri: Frank Valde

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*