OverOslo 2018 – fredag

Helgen er i gang på OverOslo og vi får mye god norsk musikk levert på Oslos topp.

Foto: Tuva Åserud

Bare Egil Band

Første band ut er Bare Egil Band med Egil Hegerberg i spissen, i kveld iført banankostyme. Tekstene er komiske og flåsete, og handler om absurde temaer som skohorn, E39 og bæsj i skjegget. Det er likevel fengende og bandet spiller bra. Det hele blir en fantastisk sceneopptreden og veldig underholdende. Hegerberg forteller at vi skal ha en liten quiz og det blir pris til vinneren. “Liker dere quiz bedre enn konsert?” spør Hegerberg, publikum vet ikke helt hva de skal svare, men ler med. Vi får vite at det skrives en ny låt for hver konsert og at i dag er intet unntak. Mot slutten får vi også en flott versjon av Arne Går Mot Døra, som i 2007 hadde stor popularitet på YouTube. (Sangen ligger der fortsatt, jeg anbefaler deg å sjekke den ut hvis du ikke har hørt den.) Det er litt kjølig og stemning i publikum har ikke helt tatt seg opp enda, men Bare Egil Band leverer likevel en god start på dagen.

Violet Road

Neste ut på hovedscenen er Tromsø-bandet Violet Road. Vi får sommerlig pop-rock med innflytelser fra folk og publikum som svinger med. Stemningen har tatt seg betydelig opp nå og det voksne publikummet har fått kommet seg skikkelig i helgestemning. Det musikalske sitter godt og guttene er svært samspilte. Et godt sceneshow får vi også, med dansing og en hel del publikumsfrieri. Folk synger med i det bandet begynner å spille Can You Hear The Morning Sing der musikkvideoen forøvrig er regissert av Nils Gaup. En flott konsert fra Violet Road og publikummet på Grefsenkollen ser ut til å stortrives.

Raga Rockers

I det klokken passerer halv ni går kanskje ett av de mest legendariske norske rockebandene på; Raga Rockers. Hovedscenen er stappfull og det eldre publikummet virker som om de er helt klare for å gjenoppleve yngre dager i det Michael Krohn og resten går på. Det dundrer med rockeriff og herlige norske tekster. I 2017 ble bandet innlemmet i Rockheim Hall of Fame, der blant annet Åge Alexandersen og Jokke & Valentinerne også er innlemmet, og i 2011 vant de Rockeprisen. De tunge akkordene og tøffe trommene fyller arenaen og det gjør seg vanskelig å ikke nikke med. En skikkelig tøff konsert fra Raga Rockers som fortsatt henger med, muligens litt mer slitne enn for 30 år sia.

Foto: Tuva Åserud
Cocktail Slippers

På DNB-scenen går Cocktail Slippers på scenen iført fullt kostyme. Bandet, kun bestående av kvinner, har holdt på i Oslos rock-miljø siden starten av 2000-tallet. Medlemmene av bandet er Hope, Rocket Queen, Sugar Cane, Squirrel og Bella Donna. “Er dere med på å vinne denne fredagskvelden eller?” spør vokalist Hope, noe publikum roper ja til. Det spilles råkul punkrock og publikum danser med. I sine ekstravagante kostymer ser neste damene i Cocktail Slippers ut som superhelter der de står og rocker. Det hele oser av The Ramones og Sex Pistols, og det funker bra. Cocktail Slippers er kanskje de kuleste mødrene noensinne.

Dumdum Boys

Siste band ut på fredagen på OverOslo er Dumdum Boys. Gutta fra Trøndelag har spilt sammen i 30 år, men har likevel holdt på sounden sin. Vokalist Per Øivind “Prepple” Houmb synger slik han gjorde på 80-tallet og Kjartan Kristiansen spiller gitar som aldri før. Lydveggen som er Dumdum Boys rocker og fungerer veldig bra live. Lyden er skrudd godt og det hele funker i grunn veldig bra. Tyven Tyven blir det nesten tårevått, og opptrer som et fint brekk i den ellers rocka. Det er rutinerte musikere vi ser på scenen, men med et energinivå litt i det minste laget. Det musikalske sitter som et skudd, men det er ikke mye energi på scenen. Alt i alt en god avsluttning på OverOslos fredag.

Se bildeserie av alle konsertene her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*