ØYA PRESENTERER 2021 – Onsdag i bilder

Jaga Jazzist på Øya presenterer 2021
Jaga Jazzist @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Vi gleder oss over at ØYA har valgt å gjennomføre i mindre skala i stedet for å avlyse helt.  Det skal de gjøre gjennom ØYA PRESENTERER som er en konsertserie med tre konserter hver dag. Fire dager med festivalstemning på Tøyen er sannelig noe å glede seg til.

I år skal disharmoni dekke alle dager med bildeserier samt anmeldelser på fredag og lørdag fra ØYA PRESENTERER.

Den første dagen er det Signe Marie Rustad, KAMARA og Jaga Jazzist som blir presentert.

Signe Marie Rustad fra Elverum har rotfestet seg hos det norske americana-publikumet. I 2019 slapp hun albumet When Words Flew Freelysom hun mottok strålende kritikk for blant andre hos oss. Med albumet vant hun også Spellemannsprisen som beste tekstforfatter.

Signe Marie Rustad på Øya presenterer 2021
Signe Marie Rustad @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen

KAMARA aka. Fatuma Kamara født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen har imponert oss siden 2019. I mars i år slapp hun EP-en The Long Way Home, som hun fikk et lass av gode kritikker for. Med sine særegne vokal og avhengighetsskapende tekster møter hun verden med et satirisk blikk hvor hun hun utfordrer normer og selvpåførte regler, utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

Kamara på Øya presenterer 2021
Kamara @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen

Jaga Jazzist har siden 90-tallet eksperimentert med biter av jazz og elektronisk musikk. Faktisk så spilte de på den aller første Øyafestivalen og har siden etablert en fanskare med musikknysgjerrige over hele verden. Bandet har flere ganger blitt nominert til Spellemannspriser, blant andre i åpen klasse for albumet Pyramid som ble sluppet i fjor.

Jaga Jazzist på Øya presenterer 2021
Jaga Jazzist @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Her er bildene fra den første dagen. Alle foto: Johannes Andersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*