ØYA PRESENTERER 2021 – Torsdag i bilder

Ane Brun @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Ane Brun på Øya Presenterer - Foto: Johannes Andersen
Vi har kommet til dag to av ØYA PRESENTERER, og torsdag fikk publikum se og høre en riktig så rutinert og godt anerkjent artist og to artister som antagelig var litt mer ukjente for de fleste. Vi snakker om Ane Brun, Isah og Orions Belte.

Bandet Orions Belte kom med sitt første album Mint i 2018 og slapp i vår det andre albumet Villa Amorini. Bandet, som består av de tre rutinerte karene Øyvind Blomstrøm på gitar, Chris Holm på bass og trommeslager Kim Åge Furuhaug på trommer, spiller instrumentalmusikk som bl.a. er inspirert av nigeriansk rock fra 70-tallet og instrumentale poplåter fra 60-tallet. Er de Norges svar på Khruangbin? Sammenligningen er kanskje ikke helt på jordet, men de har definitivt sitt eget særpreg. Med gitar med masse klang og surf-feeling, litt orgel hist og pist, duvende bass og ledig og lett trommespill spiller de tre gutta riktig så stemningsfull og lyttervennlig musikk.

Orions Belte på Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Orions Belte på Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen

Isah er rapper, sanger og låtskriver som har trådd sine barnesko i Stavanger. Han er nok best kjent for hiten «HALLO» sammen med Dutty Dior. Selv om han ikke er gamle karen, har han allerede rukket å hanke inn en Spellemannpris i sjangeren «Urban» for EP-en Sukkerspinn & Hodepine. Han har også vunnet pris for «Årets nykommer» og «Årets låt i P3». Musikkstilen kan beskrives som hip hop mikset med r’n’b og soul.

Isah på Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Isah på Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen

Ane Brun er en artist som tør være kjent av de fleste. Hun har et tosifret antall albumutgivelser bak seg og er populær i spesielt Sverige (hvor hun bor) og Norge. Ane Brun lager melankolsk pop med gode tekster og er har en høy stjerne som live-artist. Hun har opptrådd på de fleste store norske festivalene og det er nesten unødvendig å si at Molde-jenta har vunnet flere Spellemann-priser. I 2020 kom hun ut med to sterke album, After the Great Storm og How Beauty Holds the Hand and Sorrow. At Ane Brun avsluttet torsdagens ØYA PRESENTERER var bare rett og rimelig.

Ane Brun @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Ane Brun @ Øya presenterer 2021. Foto: Johannes Andersen
Her er bildene fra torsdag. Alle bilder: Johannes Andersen.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*