Pappasaft følger opp fjorårets album med ny EP

Punktrioen Pappasaft har lagt bak seg et innholdsrikt 2017, men hviler ikke på sine laurbær. I dag gis EP-en «Rom Til folket» ut via Big Day Records.

Foto: Robin Holm 

«Rom Til Folket» etterfølger bandets andrealbum «I verste velgående», som ble gitt ut i februar i fjor. Mellom da og nå har bandet lagt bak seg 30 konserter i Norge, Sverige, og Tyskalnd, samt en rekke festivalopptredener på bl.a. Kanalrock, Ladehammerfestivalen, Sogn Punk&BBQ, Rockade Festiwoll, og KlubbPstereo.

 

Hør «Rom Til Folket» i bunnen av artikkelen!

Bandet selv, som består av Jens Petter Johansen (Gitar), Gard Sviggum Saabye (Bass og Vokal), og Øyvind Auestad (Trommer) har følgende å si om sin nyeste utgivelse:

”Musikalsk sett inneholder EP-en både de raskeste og roligste låtene vi har laget så langt. Vi skal heller ikke stikke under stol at låtskrivingen har vært inspirert av to av 2017’s store pønkealbum signert The Menzingers og The Flatliners. Vi fikk til og med sneket inn en to-gitars ters-solo på en av låtene, og det er vel det mest skamløse vi har gjort.. kanskje med unntak av låta Serenaden på ”Kapitalistepop”. Tittelen Rom til Folket kom vi faktisk på for flere år siden uten at det passet helt å bruke den da. Så da vi linet opp låtene etter innspilling og diskuterte hva som kunne knytte dette spetakkelet sammen, så dukket tittelen opp igjen.» – Jens Petter Johansen (Gitarist i Pappasaft).

EP’en ble innspilt i en periode på 5 dager i Spinner Studio i Halden, samt noe vokalarbeid i Endless Tinnitus i Oslo. En smakebit har blitt servert allerede, da 26. januar så slippet av singelen Førstemann til Møller. I tillegg til å fortjene sterk kudos for å namedroppe kulturinstitusjonen Cacadou gir også Førstemann til Møller en god oversikt over Pappasaft’s plass i terrenget; et unevrotisk band med sterke Oslo-referanser og en nese for morsomheter og ordspill.

Pappasaft på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*