PENGESEKK slipper partylåta «Shot!»

Foto: Tommy Klemp
Fredag 28. april slipper vår disharmoni-skribent Tommy Klemp og Loka Brazi, sammen kjent som PENGESEKK, partylåta «Shot!». En utgivelse som er langt unna det landskapet de to tidligere har operert i.

Da Tommy Klemp og Audun Caspersen (aka. Loka Brazi) bestemte seg for å starte opp PENGESEKK under pandemien i 2021, var planen å utforske forskjellige musikksjangre. De to barndomskameratene starta med musikken tidlig i ungdomsårene. Det var kun «ekte hip-hop» som var akseptert på den tiden, men med årene har de gått litt bort fra det synet på musikk. PENGESEKK er nemlig et overskuddsprosjekt som kun handler om å ha det moro.

«Da vi starta med musikken var det mange uskrevne regler med krav om at ingenting skulle oppfattes som «sellout». Kan trygt si at denne utgivelsen bryter med de aller fleste av de kravene» – Tommy Klemp

Foto: Audun Caspersen/Tommy Klemp

«Det er nemlig sånn at som PENGESEKK er fokuset at pengesekken skal fylles», sier Loka Brazi i en fleipete tone. Om de to blir spurt om hvilken sjanger de lager er svaret «Sjanger? Hva mener du med det? Vi lager muskkk vi».

De første singlene de slapp under nytt gruppenavn var beinharde, boom bap-låter. «Vi kjørte oss litt fast i vante spor» legger Loka Brazi til. For med nesten 30 år på baken som rapkumpanere er det fort gjort å falle inn i gamle vaner. Så da de fikk tilsendt noen beat-skisser av produsent Kerbelai, var det akkurat det de trengte for å bryte mønsteret.

Foto: Audun Caspersen/Tommy Klemp

«Da vi hørte beaten som hadde det treffende navnet «clubish» visste vi at det var akkurat den vekkeren vi trengte. Et velprodusert harry, club sound som befinner seg i samme landskap som Staysman og rallepop-gjengen, bare med bedre rimstruktur» – Tommy Klemp

Temaet for låta er typisk norsk drikkekultur. PENGESEKK hinter til at nordmenn på fest er alltid de som drikker mest, og mener denne burde treffe rett hjem hos de fleste i det fuktigste landet i nord. De har allerede testet ut låta på et liveshow for kort tid siden og responsen var mildt sagt engasjerende. «Det tok ikke mange sekundene før publikum sang med på refrenget. Sånn det skal være på konsert!» avslutter Tommy med.

«Så hvis dere er gira på å ha det litt gøy på en fest, book PENGESEKK til en fest nær deg!» skyter Loka Brazi inn.

Hør PENGESEKK sin nye partylåt produsert av Kerbelai her: 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*