Pixies med humør og spilleglede på Sentrum Scene

Pixies@Sentrum Scene. Foto: Johannes Andersen
Når Pixies står på scenen kan man forvente mye – både av energi og antall låter. Så var også fasit på Onsdagens Pixies-konsert på Sentrum Scene.

Vurdering

Pixies på Sentrum Scene 4/6Karakter 4

Pixies trenger nok ingen større introduksjon, men for ordens skyld så kan det nevnes at det alternative rockebandet ble grunnlagt i Boston, Massachusetts i 1986. På tross av beskjeden suksess i USA ble bandet meget innflytelsesrike for artister som Nirvana, Pearl Jam, Radiohead, the Strokes og Weezer, for å nevne noen. I et intervju med Rolling Stone hevdet Nirvana-frontmann Kurt Cobain at monsterhiten «Smells Like Teen Spirit» var et mislykket forsøk på å skrive en Pixies-sang.

Bilde for bruk i artikkel
Pixies ved Black Francis @ Sentrum Scene. Foto: Johannes Andersen
Levende legender

Pixies har gitt ut syv sjangerdefinerende studioalbum, men det var med Surfer Rosa og Doolittle bandet fikk størst suksess – av mange regnet som noe av det beste som er utgitt i denne sjangeren. Musikken deres har en særegen sound, men er inspirert av punk og indierock i tillegg til andre sjangre.

Det sies at ingen Pixies-konserter er like, og kvelden på Sentrum Scene var intet unntak

Pixies bestod opprinnelig av Black Francis, også kjent som Frank Black, på vokal og gitar, Joey Santiago på gitar, Kim Deal på bass og vokal og David Lovering på trommer. Etter at Deal bestemte seg for å forlate bandet i 2013, trådte Paz Lenchantin, kjent fra band som A Perfect Circle og Zwan, inn på bass.

Godt humør og god energi

Det sies at ingen Pixies-konserter er like, og kvelden på Sentrum Scene var intet unntak. De er kjent for å levere energiske konserter bestående av rundt 30 låter. Denne onsdagen var intet unntak, og en munter Frank Black holdt et godt grep rundt den løse og gode stemningen i lokalet.

Bilde for bruk i artikkel
Pixies ved Paz Lenchantin @ Sentrum Scene. Foto: Johannes Andersen

Gjengen bød på seg selv i to timer, fra den nedstrippede versjonen av «Wave of Mutilation» til Neil Young-coveren «Winterlong». Det var i andre halvdel av konserten at bandet begynte å øse av sine hits som «Monkey Gone to Heaven», «Here Comes Your Man» og «Where Is My Mind».

Noe for alle

Publikum og band virket meget godt fornøyde.

Alt i alt kan man si at man fikk i pose og sekk. Pixies fikk øvd inn formen med flere av sine nyere låter og fansen fikk en god del av hitene som de ønsket seg. Undertegnede kan ikke karakteriseres som noen blodfan av bandet, og opplevde kvelden litt som en god gjennomkjøring fra et rutinert band. Lyden var meget god og helheten stod til mer enn godkjent. Publikum og band virket meget godt fornøyde.

Bilde for bruk i artikkel
Pixies holder fortsatt koken @ Sentrum Scene. Foto: Johannes Andersen

Oppvarmere for kvelden var for øvrig britiske Wunderhorse. Bandet kjørte på med et god nostalgisk 90-talls britpop-sett.

Fotogalleri: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*