Plateaktuelle Dim Gray med singelslipp

Foto: Pressebilde
Oslo-bandet Dim Gray slipper i dag singelen «Ráth» fra sitt kommende album Flown.

Medlemmene i Dim Gray flyttet alle sammen til Oslo fra hver sin krok i 2012 og det tok ikke lange tiden før de begynte å spille sammen, de kommer fra hver sin kant – både musikalsk og geografisk. Med vidtforskjellige referanser og musikksmak har trioen arbeidet seg frem til et helt eget musikalskuttrykk.

De spiller melodidrevende låter i et post-progressivt lydlandskap. De inkorporerer elementer fra folkemusikk i et moderne sound, de sier selv at de «ligger i krysningspunktet mellom Radiohead og Fleet Foxes». I løpet av våren slipper de det 52 minutter lange debut-albumet Flown.

 

«Ráth» har et skiftende spekter av lyder og melodi som samles rundt en sårbar, myk og like variende vokal. Vokalen gir meg assisoasjoner til A-ha og Morten Harkets «Crying in the Rain». Gitarklimpringen er leken og lett og nydelig akkompagnert av felen og trommer.

Gitarklimpringen er leken og lett og nydelig akkompagnert av felen og trommer.

«Singelen «Ráth» handler om sykluser, i naturen og i mennesket. Natursyklusene innehar et paradoks: de vitner om tiden som passerer, og representerer samtidig evig repetisjon. Dette er en gjennomgående tematikk på det kommende albumet, som kommer til uttrykk både musikalsk og tekstlig i «Ráth». Teksten låner den repeterende strukturen i folkeeventyr, mens det musikalske uttrykket er i stadig forandring. Den komplekse instrumenteringen veksler blant annet mellom ulike sammensetninger av gitar,harmonium, trommer, vocoder og hardingfele», sier bandet, som består av Håkon Høiberg på gitar og vokal, Oskar Holldorff på vokal og keybord og Tom Ian Rogne Klungland på trommer og vokal.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/0N8B7NGmPnJPUipFArp0O3″ width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*