Singel nummer 2 fra Damokles!

Foto: Promobilde
Fersk andresingel fra ferskt Oslo-band. Damokles gir i dag ut låta «Our Special Touch».

Damokles er et ganske så nyopprettet band, som består av Kristian Liljan (Dunderbeist), Gøran Karlsvik (This Sect, Contrarian), Frode Pettersen (No Life Orchestra, Schtöggminator) og John Birkeland (Dunderbeist, Melkeveien). Debutsingelen «It’s Closing Time» ble gitt ut så nylig som 24. februar, og med unntak av en frisk cover-versjon av A-ha’s «Manhattan Skyline» er «Our Special Touch» det andre livstegnet fra bandet. I anledning dagens singelslipp har bandet også laget en musikkvideo som du kan sjekke ut nedenfor.

Mangfoldig inspirasjon

– Damokles henter inspirasjon fra så mangt, men grunnlaget ligger i den mer emosjonelle delen av DIY hardcore/punk pluss relatert indierock, samt popmusikken fra det glade (?) 80-tall.

Damokles ligger ikke på latsiden, og skal etter planen gi ut debutalbumet i løpet av høsten 2020. Hva sjangertilhørighet og musikalske inspirasjonskilder angår, har bandet følgende å si:

«– Damokles henter inspirasjon fra så mangt, men grunnlaget ligger i den mer emosjonelle delen av DIY hardcore/punk pluss relatert indierock, samt popmusikken fra det glade (?) 80-tall, med ca. like stor konsentrasjon på trøkk og støy som på giftige hooks.»

«Our Special Touch» er produsert av Liljan, og mikset av hans bandmakker i Dunderbeist Fredrik Ryberg. Han produserte også debutsingelen, som ble mikset av Nick Terry (Kvelertak, Turbonegro, Primal Scream, Libertines m.m.). «It’s Closing Time» har også en musikkvideo – sjekk den ut nedenfor – som i likhet med «Our Special Touch» har filmfolk fra Død Snø-produksjonene bak spakene. Vi ser frem til mer fra Damokles!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*