Shania Twain sjarmerte Oslo Spektrum i senk!

Et utsolgt Oslo Spektrum tok i mot verdensstjenen med åpne armer, og hun takket med å gi oss en av de beste konserter på Norsk jord!

Photo: Tommy Østby

Med et stort låtarsenal i sin veske, startet Shania på sin nye verdensturne, «Shania Now Tour», den 3 mai 2018 i Tacoma, Washington.

Tirsdag 16.oktober var det dags å innta Oslos storstue, Oslo Spektrum, før Stockholm står som vertskap den 17.oktober, for så å sette kursen mot Australia og New Zealand. Sist Shania opptrådde i Norge var i 2015, da hun turnerte med «Rock This Country», så denne dagen har vi virkelig sett fram til med stor glede.

Gleder en stor musikkverden

Shania Twain gleder en stor musikkverden med sin flotte og catchy country-pop, og det vises med mere enn 100 millioner solgte album. Som den fantastiske låtskriver, musikker og sangerinne hun er, får Shania virkelig vist seg fram som det talentet hun er. Shania er i storform når hun inntar Oslo sturstue denne kvelden, og man ser folk i alle aldre, synge, danse og bare nyte musikken til denne unge 53-åringen fra Canada.

Man ser tårene trille på mang et ungdoms-kinn.

Når klokken slår åtte slukker Oslo Spektrum ned sitt mektige lysarsenal, og det blir mørkt som i en sekk. Så starter en enkel og ruvende tromming, av en mann på podiet rett bak lydbordet. Minuttet etter trommingen tennes spotter fra taket, som følger en kvinnes vei fra bakerst i konsert-arenaen og fram til scenen. Møtt av vill jubel fra en hærskare av fans.

Hun bruker et par minutters tid på den lille spaserturen, og håndhilser på de hun treffer på sin vei, og man ser tårene trille på mang et ungdoms-kinn. Dette er stort! Dette er en opplevelse for livet! Shania Twain is in the house!

Sterkt og følelsesladet

Etter en liten introduksjon fra scenen, drar hun i gang kveldens første låt, Life´s About To Get Good. Den fremføres meget sterkt og følelseladdet, og setter en feiende flott stadard, for hva som skal komme denne kvelden. Fire dansende korister kommer sakte inn fra sidene, og gjør en utmerket jobb. Flott lys og masse varierende prosjektorbilder som er tilpasse teksten i låten, kompleterer et flott lydbilde.

Sa jeg stemning til å ta og føle på!?

Låt to kommer som bestilt, Come On Over. En låt om dagens stress og det å passe inn, som framføres akustisk, med kassegitar, trekkspill og trommer. Sa jeg stemning til å ta og føle på!?

De tre musikkerene står og spiller oppe på store prosjektorvegger, over hodet på Shania og koristene i starten. Litt ut i låta, tar gitaristen og trekkspilleren turen ned til de andre, ned hver sin sidetrapp, og shower litt nede på scenegulvet med Shania og koristene.

Før låt tre starter, går Shania opp scenetrappen til de høye prosjektorveggene bak på scenen, og småprater litt om opp og nedturer i livet, før hun drar i gang låta Up!. De to gitaristene kommer inn på gulvet nedenfor Shania, og bidrar med fet sound og mye show, fulgt av følgespottere og med diverse prosjektorbilder i bakgrunden.

Fotografenes tid er ute

Etter tre låter må fotografene avslutte, pakke sammen og geliedes ut av salen. 

De tre første låtene er nå ferdige, så da er vår tid ute, og vi må dessverre begi oss ut i Oslos høstmørke, med Shania syngende Poor Me. Vi hører musikken et godt stykke bortover gata, bort fra Oslos storstue, denne magiske oktoberkvelden.

Fra sikkre kilder i salen, får vi høre at resten av kvelden var minst like bra som starten, og vi tviler ikke, når Shania dro på med låter som;
Don´t Be Stupid (You Know I Love You)
Don´t Impress Me Much
Any Man of Mine
I´m Gonna Gotcha Good!
Man! I Feel Like a Women.

Denne fantastiske kanadiske damen kjører stil, og bergtar et fullsatt Oslo Spektrum, med sitt fortryllende sceneshow, og med en stooor bukett flotte låter.

For de som ikke kjente sin besøkelsestid denne kvelden, må jeg bare si; Dere gikk virkelig glipp av en magsisk musikalsk aften!
Tusen takk Shania, dette var mesterlig!

Vi ses.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*