Sigrid – Sucker Punch

Foto: Promobilde

Etter flere år på topplistene slipper Sigrid endelig sitt første album. Her finner du de du kan + noe nytt og noe vakkert.

Sigrid Solbakk Raabe ble lagt merke til allerede i 2013 da hun ble kåret til Ukas Urørt med låta Sun. Etter seks år med singler på topplister i flere land er «Sucker Punch» klart. Albumet starter med den populære låta med samme navn. Sucker Punch, som ble gitt ut som singel i 2018, er fengende og full av attitude. Standarden for resten av albumet er satt.

Kjent og nytt hånd i hånd

Halvparten av låtene er sluppet i forkant, men Sigrid er fortsatt ikke tom for ideer.

Halvparten av låtene er sluppet i forkant, men Sigrid er fortsatt ikke tom for ideer. Neste låt heter Mine Right Now, og her er det hit-potensiale! Låta er tydelig 80-talls inspirert med en gjennomgående tung bass og upbeat synth som driver det hele fremover. Raabe får virkelig vist fram kraften i stemmen sin, og roper overbevisende ut «Hey, it’s alright if we don’t end up together / ‘Cause you’re mine right now«.

Dette albumet gir mer og mer mening jo mer du hører på det. Det blir raskt klart at det blir fortalt en sammenhengende historie som inneholder både oppturer og nedturer. Singlene vi har blitt kjent med på radioen blendes inn med nye gullkorn. In Vain er en rolig og nedtonet låt som viser Sigrid fra en litt annen side enn det vi er vant til. Her kommer hesheten i stemmen hennes tydelig frem, og gir den sårbare teksten en særegen dybde. Underveis bygger låta seg opp i sann Sigrid-stil, og strofen «So don’t you stay if you don’t mean it» utvikler seg fra en bønn til en klar oppfordring.

Ikke bare lett underholdning

Sigrids attitude er noe for seg selv, og blir aldri kjedelig!

Det er ingen tvil om at Raabe er en dyktig sanger og musiker. I låta Don`t Kill My Vibe kommer den ekstreme stemmekontrollen tydelig frem. Evnen til å leke med både lyse og mørke toner, og veksle mellom disse er virkelig imponerende. Strangers viser også at sangeren behersker tempo, der hun nærmest rapper. Sigrids attitude er noe for seg selv, og blir aldri kjedelig!

I tillegg til gode vokalprestasjoner er «Sucker Punch» proppfull av gode tekster. Her har stjerneskuddet fått hjelp fra blant annet Martin Sjølie, Odd Martin Skalnes og Emily Warren. Albumet legger opp til at du enten kan velge å høre på låtene som overfladisk underholdning, eller gå dypere inn og lytte til historien som blir fortalt. Uansett hvilket humør du måtte være i er dette låter du bare må synge med til.

Uansett hvilket humør du måtte være i er dette låter du bare å synge med til.

Et godt og innholdsrikt album

Hver for seg er låtene fine og fulle av energi, men sammen blir de så mye mer. Og selv om ikke alt har hit-potensiale er fortjener albumet i sin helhet å bli anerkjent. Bruken av både akustiske instrumenter og elektroniske hjelpemidler gir musikken en viktig variasjon. Albumet føles helhetlig og mikser dype følelser inn i en feelgood-oppskrift. Sigrid er ei dame vi bør heie frem!

Sigrid – Sucker Punch: 10/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*