Simen Mitlid formidler ro

Foto: Simen Skari
I dag slipper Simen Mitlid den vanskelige andreplata, Neutral på indielabelen Kokeplate. Det er bare å glede seg, for Mitlid har nok en gang komponert musikk til sjelen.

Vurdering

Simen Mitlid – Neutral: 5/6Karakter 5
Du vet den følelsen som siger på, etter du har satt deg godt til rette i godstolen foran den knitrende peisen. Varmen som sprer seg til årene og som tiner en kald kropp. Roen og fredeligheten som kommer over en når varmen når inn. Den følelsen får jeg når jeg snurrer låtene til Mitlid. Uansett hvor kaotisk en dag har vært, setter jeg på låtene til Mitlid er jeg garantert ro. Virker hver gang.

Med låtene fra debuten som ble sluppet i 2017 har han gjort seg bemerket både på den norske og internasjonale indie-scenen. Jeg tviler på at denne bemerkelsen blir noe mindre med det første, spesielt nå som andreplata er ute i det fri og låt repertoaret har bygget seg opp.

Å se klart gjennom stormen

Neutral er uimotståelig og kan i sin helhet beskrives med ett ord, og det er ro.

Uten et snev skuffelse har jeg de siste dagene koset meg maksimalt med de gode, varme og beroligende sangene. Neutral er uimotståelig og kan i sin helhet beskrives med ett ord, og det er ro. Selv om tematikken er litt kaotisk, med alt fra død, nostalgi Internett, søvn, rastløshet, fotball til drømmen om å være hovedpersonen i noen andres liv.

Neutral er laget midt i en kaotisk tid, hvor Mitlid selv fant sin vei for å bevare roen ved å være nøytral.

«Albumet «Neutral» ble skrevet og spilt inn i en kaotisk periode, både i mitt eget liv, og i verden generelt. Likevel var jeg likegyldig til det meste rundt meg, noe man absolutt ikke bør være!» forteller Simen Mitlid. 

«Men i mitt eget liv var det akkurat likegyldigheten som ga meg en følelse av ro i kaoset, og som gjorde at jeg klarte å omstille meg. Dette albumet er derfor en hyllest til nøytraliteten man trenger for å se klart gjennom stormen», avslutter han. 

Neutral, en solid andreplate

Akkurat som med peisen, varmer også albumet fra begynnelse til slutt. Når vedkubben har brent opp putter man inn en ny og fortsetter å varme seg.

Flere av platas låter har allerede blitt sluppet som singler. Hverken disse låtene, eller de nye er ferdig spilt for min del. Sammen med de nye låtene har Mitlid skapt nok en solid plate. Han viser at indiefolk fortsatt lever i beste velgående og overbeviste i hvert fall meg fra første lytt.

Akkurat som med peisen, varmer også albumet fra begynnelse til slutt. Når vedkubben har brent opp putter man inn en ny og fortsetter å varme seg. Med det samme albumet er ferdigspilt, og toner og melodier forsvinner er det bare å starte ny runde. Selv om platas siste låt «Somewhere» får tankene vandrende mot stjernene og hvor deilig det er å bare sitte å se på dem. En perfekt avslutning, men jeg velger likevel å snurre albumet en runde til.

21. september spiller Simen Mitlid slippkonsert på Ingensteds i Oslo.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/7fhvqHLLpNxzJw3rpCh82t» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»][/iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*