Singel og musikkvideo fra Terminalist

Foto: Johan Von Bülow
Danske scifi-thrashere med heftig ny musikk. «Relentless Alteration» slippes i dag gjennom Indisciplinarian.

Terminalist er et København-basert band bestående av Emil Hansen (vokal, gitar), Morten R. Bruun (gitar), Kalle Tiihonen (bass) og Frederik Amris (trommer). De ble formet i 2018, og debuterte året etter med EPen Abandon All Liberties, og har siden gitt ut singelen «Voyagers».

Kvartettens musikalske filosofi er å fusjonere 80-tallets tekniske thrash med blastbeats og vokalteknikk fra henholdsvis black og death metal, for så å krone det hele med progrockens grandiose konsepter. Resultatet er et musikalsk uttrykk som både har retro-appell og en moderne sammenblanding, og som bandet selv kaller «hyperthrash».

Konseptuell tyngde

Terminalist har på sitt kommende album tatt tak i dromologiens tankesett og tilført sine egne science fiction-fantasier, i det de beskriver en verden i sammenbrudd som forlates til fordel for kolonisering av verdensrommet.

«Relentless Alteration» er første singel fra bandets kommende album The Great Acceleration, som utgis 7. mai. Albumtittelen henspeiler til inspirasjonskilden Paul Virilio (1932-2018), en fransk filosof som regnes som dromologiens far. Dromologi er en hastighetsvitenskap hvis grunnleggende prinsipp er at verden domineres av hastighet, og at denne driver historien fremover i en bestandig selvforsterkende dynamikk.

Terminalist har på sitt kommende album tatt tak i dromologiens tankesett og tilført sine egne science fiction-fantasier, i det de beskriver en verden i sammenbrudd som forlates til fordel for kolonisering av verdensrommet. I følge frontmann Emil er det også dette de vil fortelle og visualisere i den dagsferske låten/musikkvideoen:

“– Vores moderne verden er gennemsyret af kriser og konstante forandringer, der synes at tage til i størrelse og omfang. Det her nummer og dets tilhørende montage-video handler om at føle det stabile fundament smuldre under sig og som konsekvens søge opad og udad – en bevægelse, der er både spændende og skræmmende.”

The Great Acceleration er spilt inn og produsert av Lasse Ballade (Alkymist, Dequisitor, Slægt, Orm ++) i København-baserte Ballade Studios. Mastering er foretatt av V. Santura (Dark Fortress, Triptykon) ved tyske Woodshed Studio, mens coverart er laget av Ryan T. Hancock.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*