Skambankt Unplugged på Kronbar

Foto: Øyvind Toft

Vurdering

Skambankt på Kronbar 22.11.19: 6/6Karakter 6
Sist fredag inviterte en utsolgt Kronbar til akustiske opplevelser med Skambankt unplugged og Vivillain som oppvarmere.

De unge fremadstormende Vivillain fra Bergen leverte en noe uvanlig, semi-akustisk/akustisk konsert til stor begeistring for en full sal. Noen tekniske problemer med lyden et par ganger var litt irriterende men alt i alt en imponerende opptreden.

Spesielt vokalisten imponerte med sin stemme og enorme «range», FOR noen SKRIK!

Vivillain var oppvarmere for kvelden. Foto: Øyvind Toft
Kveldens hovedattraksjon

De gjorde sin greie på en MEGET overbevisende, rørende, nær, varm, og ærlig måte. En VIRKELIG hovedattraksjon!

Skambankt feirer 25 års-jubileum i år og er for tiden på turne med det nye albumet sitt 1994. Denne fredagskvelden var det altså Kronbar i Bergen som skulle få oppleve deres akustiske show, stikk motsatt av hvordan vi er vant med fra den kanten.

Bakteppet var en stor skog, med kulisser av ekte tre-stammer med lys-slynger, innpakket i en perfekt dempet og behagelig lyssetting. Gutta i Skambankt serverte oss totalt 14 låter, inkludert hele den nye platen, samt «Kommer snart hjem» fra Horisonten Brenner (2018) og singelen Skumring fra 2019.

Skambankt unplugged. Foto: Øyvind Toft
Aldeles fremragende

Skambankt feirer 25 års-jubileum i år og er for tiden på turne med det nye albumet sitt 1994.

De gjorde sin greie på en MEGET overbevisende, rørende, nær, varm, og ærlig måte. En VIRKELIG hovedattraksjon! Bandet åpner med «Horisonten brenner», «Gribben» , og «Levende legende» fra albumet Horisonten brenner. «Balladen om deg» er en helt ny, nydelig låt som blir etterfulgt av «Sånne som deg» fra albumet Sirene.

«I dette huset» ble etterfulgt av «Når eg sover» (enda en helt ny, nydelig låt), før 3 låter på rappen: «Slukk meg», «Vår bør» og “O dessverre”,  fra Hardt regn (2009), og «Fritt fall» fra Eliksir (2007). Avslutningsvis fikk vi «Kommer snart hjem» fra Horisonten brenner samt Skumring, singel fra 2019 og «Født på ny» fra Søvnløs (2010). En MAGISK opplevelse! De gode tekstene kom virkelig til sin rett på denne nydelige akustiske måten.

Perfekt bakteppe og kulisser! Nydelig lyssetting! Herlig god lyd! Eminent musikalsk utførelse! Fantastisk vokalprestasjon!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*