Julekalender 2019, Luke 2 – Golden Core

Sorthvitt bilde av Golden Core Tatt av Silje Storm Drabitius
Foto: Silje Storm Drabitius
I dag er det Golden Core som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Gluecifer.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen deltagende artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

Tenåringsgutta i Golden Core har lenge herjet undergrunnen i Oslo og 1.november slapp de sitt andre album Fimbultýr. Albumet er produsert av Yngve Andersen (Blood Command), mikset av Kurt Ballou (Converge, Kvelertak, High On Fire) og mastret av ingen ringere enn Brian ‘big bass’ Gardner (Michael Jackson, Dr. Dre, Eminem, Queens Of The Stone Age, Rush) og har høstet velfortjent ros og lovord i både øst og i vest (Vår anmeldelse rett rundt hjørnet! Red. Anm). Stilen er hovedsaklig en kryssning mellom stonermetal og doom, men med flere ulike sjangre inn i miksen.

Bandet startet opp i 2014, i den unge alder av 9 og 11 år og allerede i 2016 markerte de seg godt da de var support for Napalm Death på Blå i Oslo. Metal Hammer Norway ga Golden Core 8/10 stjerner for sin opptreden den kvelden og skrev blant annet at de «overbeviser et lett måpende publikum som er på alder med foreldrene og besteforeldrene deres». Vi i disharmoni har også blitt imponert. Tross sin unge alder har de allerede holdt over 100 konserter i Norge, England, Danmark og på Island, og tidligere i år stakk de av med seieren i EuroNoize-konkuransen på the Scala i London.


Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

– Masse! 2019 har vært et spesielt spennende år for Golden Core med flere fete festivalkonserter i Norge og utenlands. Vi har hatt det veldig kult. Men innspillingen og utgivelsen av «Fimbultýr» er helt klart det viktigste for oss rent personlig.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Støttekonsert for klimaet ja. Det støtter vi og stiller opp på anytime. Vi hadde faktisk åpningsnummeret til Klimabrølet utenfor Stortinget tidligere i høst, der vi fremførte vår egen «Buslubæn» sammen med Agnete Kjølsrud fra Djerv og Lars Lønning fra Black Debbath. Det var fett. Om vi nå skal sette opp et helt lineup med artister for klimaet, så må det bli Djerv, Enslaved, Gåte og Wardruna, og så avslutter vi det hele med Gojira selvfølgelig.


Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– Soundtracket til Interstellar av Hans Zimmer.

– «Earth Song« av Michael Jackson. Kanskje ikke det en forventer å høre fra oss, men det er faktisk en bra låt og et viktig budskap.

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– Vi er tilhengere av anti-vold, dyrevern og miljøvern, så vårt politiske syn kan kanskje oppsummeres i «Earth Song» av Michael Jackson. Kanskje ikke det en forventer å høre fra oss, men det er faktisk en bra låt og et viktig budskap.

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Vi har veldig trua på Ruun. Vår anbefaling til dem og alle andre band som har ambisjoner er å skaffe seg masse spillerfaring. Det tar tid å bygge opp et band og bli lagt merke til. Ingenting kommer gratis. Sceneerfaring og rutine er viktig. Invester i bandet, jobb hardt og tro på deg selv. Gjør ting skikkelig og oppfør deg skikkelig i møte med andre mennesker.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Midgardsblot uten tvil. Det må være Norges absolutt feteste festival.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Tricky spørsmål det der. Originalen på NRK har ikke mye musikk, og det kunne den trengt. Det kunne vært artig med Alwanzatar her altså, med theremin og masse ledninger som hovmesteren snubler i.

Årets beste publikum?

– Midgardsblot hadde det beste publikumet uten tvil. Fet festival og super vertskap, fantastisk scene og produksjon der alt ble lagt til rette for at det skulle bli en bra gig. Vi koset oss skikkelig. Slike ting henger ofte sammen og smitter over på publikum.

– Midgardsblot hadde det beste publikumet uten tvil.

Hva er årets låt for deg?

– «Ghosts Invited» med Gaahls WYRD.

Spørsmål fra Gluecifer: Hva foretrekker du, musikk på norsk eller svensk?

– Vi foretrekker gammelnorsk haha.

Golden Core sitt spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: » Bandet ditt er nettopp blitt booket til europaturne da vokalisten plutselig tar en Jaz Coleman (Killing Joke) og forsvinner fra jordens overflate. Hva gjør dere? (Hvem som får spørsmålet kan du lese om i luke 10).

Hva er deres spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*