Sommerintervju med Combos

Foto: Eline Kjøl Berg
God mandag og 17. august. I dag er det nasjonaldagen til Gabon og Indonesia. For 396 år siden herjet den største og mest kjente bybrannen middelalderbyen Oslo og la størstedelen av byen i aske. Den norske fiolinist og komponist, som var av de første til å oppnå internasjonal berømmelse, Ole Bull døde på denne dagen i 1880. I 1908 hadde det som anses å være den første tegnefilmen Fantasmagorie laget av Émile Cohl premiere i Paris. På dagen i dag ble Lene Marlin født i 1980, Natalie Sandtorv i 1988 og den amerikanske rapperen Gazzy Garcia aka Lil Pump i 2000.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det Axel Møller Olsen i Combos som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

Trondheimsbaserte Combos dukket plutselig opp fra intet i slutten av 2018 og høstet fortjente lovord fra mange kanter med det samme. Bandet tilføyer norsk musikk et frisk pust med sin punk rock eller punch rock og vokal inspirert av hip hop.

Vi ser frem til hva mer Combos har å komme med i fremtiden og håper virkelig vi får anledning å se dem live snart igjen.

disharmoni så Combos opptre live under årets by:Larm, som nå føles ut som en evighet siden. Vår anmelder mente at konserten var et fyrverkeri og at den skulle ha vart dobbelt så lenge. Hun slengte på en femmer. Den åttende mai slapp de det knallgode debutalbumet Steelo, også her klarte Combos å overbevise vår anmelder med femmeren.

Konserten på John Dee under by:Larm 2020. Foto: Johannes Andersen

Les anmeldelsen av Steelo her

Steelo høstet ikke bare lovord hos oss, men fra flere andre kanter også. Selve Adressa mente at med debuten «skriver Combos seg inn i en stolt trøndersk rockhistorie med gullskrift». 

Vi ser frem til hva mer Combos har å komme med i fremtiden og håper virkelig vi får anledning å se dem live snart igjen.

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Ikke egentlig! Litt uheldig timing ettersom vi mista muligheten til å feire debutalbumet vårt som droppa midt oppi alt dette (Steelo, gitt ut digitalt på Loyal Blood 8. mai, vinyl tilgjengelig for pre-order hos Tiger!!!!!!!!, Platekompaniet!!!!!!!! og Big Dipper!!!!!!!!). Gigsa blir pusha til høsten, så kanskje vi ser den positive siden om noen måneder, med full overtenning.

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengingen?

–“I Really Mean It” av Dipset, søt og hard som Mike Tyson

 Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Disse kommer opp på min “Your favorite albums and songs” på Spotti nå:

– Comin’ Real Wit It av Shawty Pimp

– From Artz Unknown av Kankick

– The Best Part av J-Live

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

– Har hverken sett eller spilt noen konserter, sparer på kruttet!

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Det blir alltid litt ljug når man skal nevne så få, men dette er i hvert fall 3 grupper jeg har nerda på og fortsatt kan stå inne for: Pharcyde, InI og Madvillain (sistnevnte er ikke per def en gruppe, men en god unnskyldning for å inkludere to viktige på én gang, slick!).

Vi skulle spille flere festivaler, så det er en ordentlig bummer, men da blir det også bare ekstra kuselig neste sommer!

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Vi skulle spille flere festivaler, så det er en ordentlig bummer, men da blir det også bare ekstra kuselig neste sommer!

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Klassikeren “Sommerlåta” av Pumba og Danny

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

Da må det bli den brutale innvandringspolitikken

– Da må det bli den brutale innvandringspolitikken

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Buckshot har forøvrig blitt kjempekristen og smågal (fant rantsa hans på FB og angrer litt).

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Slutte å vaske henda!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*