Combos på by:Larm Black 2020

Helt boom shakalaka på John Dee i går med Trondheimsbandet Combos under årets by:Larm Black.

Vurdering

Combos på by:Larm Black 2020 (John Dee): 5/6Karakter 5

Combos dukket mer eller mindre opp fra intet for et drøyt år siden, da de ga ut EPen Combos EP. På den korte tiden etter det har de bygd opp en rimelig ålreit merittliste – Psterio, Trondheim Calling, Malakoff, Fjellparkfestivalen og support for både Blood Command og The Good The Bad and The Zugly. Bandet leverer rett-i-trynet punk-rock, med en litt hip-hop inspirert vokal.

Det er overraskende mange som har trosset det lite festivalvennlige været i hovedstaden denne kvelden, for å ta turen innom John Dee og by:Larm Black. Om alle oppmøtte er ihuga Combos-fans eller, som undertegnede, gira på å sjekke ute dette bandet «alle» snakker om, er vanskelig å si, men lokalet er fylt godt opp i alle fall.

Stinn brakke på John Dee. Foto: Johannes Andersen
Et velsmurt maskineri av attitude og fete riff

Et fyrverkeri av en konsert, som gjerne skulle ha vart dobbelt så lenge!

«Steady Creepin’» åpner ballet, det er full fres og energien står i taket fra første sekund. Vokalisten hopper og danser rundt på monitorene som en Duracell-kanin. Etter første låt renner det inn med flere punk-klare tilskuere. Lokalet nærmer seg å bli fylt til randen. Trondheimsgutta sparer ikke på kruttet i kveld og serverer oss ni låter på en kort halvtime; blant disse en håndfull nye låter fra det kommende albumet, som etter ryktene slippes utpå vårparten.

Vi nærmer oss slutten og når de avslutter med hitene «Cookies and Crack», «Boom Shakalaka» og «Sushiramenbruceleewutangclan», er stemningen upåklagelig. Jeg kan til og med skimte litt allsang på refrengene.

Combos spiller sinnsykt tight og her er vokal og gitarer perfekt mikset, så kudos til lydmann også. De fremstår som utrolig trygge på hverandre på scenen, som et velsmurt maskineri av attitude, fete riff, harde trommer og en illsint vokal. Dette er det jeg kaller et fyrverkeri av en konsert, som gjerne skulle ha vart dobbelt så lenge!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*